Arkadaşlar merhaba. 27 haftaya kadar sorunsuz geçen bir hamilelik surecim oldu. Detayli ultrasonda ve ikili taramada temiz çıktı herşey. 27. Haftada rutin kontrole gittiğimizde sağ lateral ventrikulun 9.4 mm olduğunu soyledi doktorum sinir 10 mm mis. Kaynım ve eltim kuzen onlarda da böyle başlayıp hidrosefali ile devam eden 3 gebelik oldu. Genetik test yaptırmış onlar temiz çıkmış doktorlar tamamen şans size denk gelmiş demisler. Bizde sınıra yakın deyip aile geçmişi olunca korktuk. Tıpa gittim ultrasonlari daha güzel diye, daha düşük ölçer diye heveslenirken tıpta 11 mm çıktı . Tıptaki prof bu değeri normal kabul edebilirim evet ama yüksek bir değer dedi. Ardından özel bir perinatologa yönlendirdi. Devletteki doktorum da Bilkent şehir hastanesine sevk verdi perinatolojiye . Direk özel perinatologu aradık durumu anlattık hemen gelin dedi. Kırıkkale’den Ankara’ya gittiik muayene etti. O da 9 mm olctugunu sağ ve sol arasında fark olduğunu fakat korkulacak hiçbir şey olmadığını söyledi. İlerleme ihtimali oluyormus okudugum kadariyla fakat gittiğim doktor çok olumlu konuştu artmaz dedi. Amniyosentez önerdiler dediğimde pimpirikli bir doktor olsam sorumluluk almamak için yaptır derim ama gerek yok dedi. Benim gibi bir durum yaşayan var mı. Bu arada erken döllenme büyük ihtimalle bebiş 2-3 hafta önden gidiyor genelde alakası var mı bilmiyorum. Ailede geçmiş olması ve kötü sonuclanmasi beni çok düşündürüyor