Eminedgds merhaba kızlar, herkese toplu ve uzunca yazmak istedim. Hamilelik düşündüğüm sıralarda kan verip hipertiroidi hastası olduğumu öğrendim. 1 sene boyunca hipertiroidi (çok çalışan, nodülsüz) tedavisi gördüm. Bu süreçte doktor asla çocuk yapmamamızı tembihledi.Beyin gelişimini etkiler dedi. Ki bu bilgi heryerde yazıyor. Ve sanılanın aksine hep T3 değerime bakıldı. T3 normal değere geldi ve Hastalığım ilerlediği için ben ameliyat olup tiroidlerimi aldırdım. Bu seferde hiç tiroidim olmadığı için hipotiroidiyim artık (yani şuan sizinki) ameliyat sonrası tiroid dokum olmadığı içmeye tsh 59 la başladık. 4 ayda anca 2.5 altına indi çünkü ilaç doz ayarlayabilmek kolay olmadı. Şuan 100 mg içiyorum bu değer oldukça fazla ama hamilelik boyunca daha bile artırabilir doktor. Çünkü bebeğin çok ihtiyacı var iyota. Bu konu ve çocuk beyin gelişimi hakkında çok araştırma yaptım eşimle 1 yıl boyunca korkarak korunduğumuz için. Çok iyi doktor takipli olun ama dahiliye doktoru filan değil direk endokrine gitmeniz lazım. Doktor hatta size şunu bile diyebilir ‘ değerlerin normal olsaydı bile bebek gelişimi için bu ilacı takviye veriyoruz’. Çünkü ilaç zararlı değil kullanmaktan yana korkunuz olmasın gayet güvenli. Ama Tsh değerlerinin dengede olması oldukça önemli her 2 haftada bir baktırın normale gelince ayda 1 mutlaka. Dilerim çabucak düzelir