Rfrf Kızlar merhaba, kızıma miray ismini koymak istiyorum ancak bir çok Sitede karşıma miray isminin bir erkeğe daha uygun olduğu yazısı çıkıyor. Kafam çok karşıtı zar zor bir isim bulmuştum Doğuma da az kaldı sizce yeni bir isim bulmalı mıyım? Miray iddia edildiği gibi 'ayın ilk günleri, yılın ilk aylarında doğan, güneş ve ay gibi parlayan' anlamlarına sahip değildir! Mir + ay kelimelerinden oluşur. Mir Farsça kökenli bir kelime olup ‘amir, bey' anlamına sahiptir. Miray da ay gibi parlak amir, ay gibi parlak bey' demektir. Miray anlam olarak bir erkeğe yakışır yani.
semazkcblc Rfrf canım bende beneğimin cinsiyeti belli olmadan önce bu ismi not almıştım çok hoşuma gitmişti. Erkeklere uygun olduğunu hiç bilmiyodum, okumamıştım öyle bişey ama bence takılma böyle şeylere beğendiysen koy☺️
Serays Rfrf kendi adı Rfrf vallahi kendi adım diye demiyorum ama seray koysanız çok daha güzel anlamı da çok daha güzel :)))
Rfrf Nazolii bende hep kızlarda duydum ancak anlamının yanlış bilindiği, mir kökünün amir, bey anlamına geldiğine çokça şahit oldum. Bir yanım takılma diyor bir yanım da tereddütte işte.
Nazolii Unisex isim tarzinda da olabilir ama anlami böyle ise neden erkek analari koymadi 🤔 anlaminda bide ay gibi parlayan yildiz anlmina felan da geliyormus belki cogu anne ondan takilmadi 🤷♀️
Meltemia Benim kızımın adı miray hiç erkekte duymadım açıkçası. Doğduğu sene bizden duyup kızlarına miray ismini veren çok oldu gayet güzel ve herkeste olmayan bir isim. Arapçada ayın en parlak hali demek