Taysy Merhabalar 🥰 ben şeker yüklemesi testi yaptırmadım. Açlık ve tokluk kan şekerine baktırdım. Açlık kan şekeri 119 çıkmış. İnsilün 59. Çok mu yüksek sizce? açlık tokluk baktıran oldu mu yada son dönemde açlık şekeriniz kaç çıkmıştı?
aylinpalaa Taysy açlık için sınır max 105, ki normalde 100 altı olsun istiyor doktorlar. Tokluk baktırdınız mı o kaç çıktı? Bi de insülin değeri maksimum 25 olmalı çok fazla çıkmış 59 olduğuna emin misiniz
Taysy aylinpalaa tokluk henüz çıkmadı. Evet açlık kan şekeri 119 insülin 59 çıkıyor. 29+6 dayım şuan ama bakıyorum bir önceki tahlillerdede insilün 52 falan.
Taysy aylinpalaa önceki tahlillerde açlık kan şekerim 87 imiş. Ama insilün 52 yani insilün hep yüksek çıktı. Özellikle sormama rağmen sıkıntılı bir durum olmadığı söylenmişti öncekilerde.
aylinpalaa Taysy insülininiz çok yüksek, muhtemelen gebelik şekeriniz var mutlaka her gün düzenli ölçüm yapıp doktorunuza bildirin 🙏🏼
Nursemom90 İnsülin direnciniz çok çok yüksek muhtemelen gebelik öncesinde de vardır gebelikte diyabete evrilmiş şu aşamada zaten yükleme yapılmaz üç gün boyunca kendiniz üç öğün şekerinizi ölçün ve diyet yapın muhtemelen insülin başlanır size
Taysy Nursemom90 kilo problemim var şuan yani kilolu hamile kaldım. Bebeği etkileme durumu ne bu durumda ? Ya geçen hafta kontrolüm vardı hiçbirşey demedi doktorum bana önceki testleri nede baktı hiçbirşey söylemedi😢
Nursemom90 Taysy evet kilodan dolayı yükseliyor zaten canım eğer evde yoksa şeker aleti edin ve üç gün düzenli ölçüp dahiliye bölümüne git hemen şeker bebek için tehlikeli bir durum