Nursemom90 haklısınız çokça. Ben bunu açıkçası sorgulamamıştım daha önce. Çünkü fetal dna sonucumun gittiği doktor farklıydı. Sonrasında doktorumu değiştirdim, başkasıyla devam ettim. Cinsiyetin erkek olduğunu konuştuk tabi onunla da. O da ilk başta erkek görmüştü ancak daha cok erken, dış genital yapı değişebilir, erkek gördüğümüz kız olabilir demişti. Fakat sonrasında gittiğim iki muayenede sadece sağlığını konuştuk. Fetal dna testi olunca cinsiyete odaklanılmadı demek ki. Sadece kalp atışı, kan akışı, organları, kafa ölçümü boy ölçümü vs. Şimdi düşünüp suçlayıp iyice kafayı yemek istemiyorum. İstediğim tek şey fetal dna testinin yanılması. 1 ay önce de fark edilse gebeliği sonlandırma gibi bir secenekte kendim ölmeyi isteyip ondan vazgeçmek istemeyecektim çünkü. Detaylı ultrasonu da radyoloji bölümü yaptı. Mesela orda bile cinsiyet konuşulmadı. Organlara bakıldı. Merak edip cinsiyeti ben sordum. Erkek değil mi diye, teyit etmek için. Her şey orda bitti zaten. Kız olduğunu söyledi. Ve olaya onlarca doktor dahil oldu onlar da kız gördü. Perinatolojiye yönlendirildim kaç farklı doktor baktı kız görüldü. Yani fetal dna olunca kimse de dönüp cinsiyete ultrasonla tekrar bakalım dememis demek. İnsan o şokla o acıyla bazı şeyleri sorgulamıyor şimdi siz sorunca ayıyorum ben de, neden daha önceki muayenelerde cinsiyet teyit edilmedi diye. Ama daha fazla düşünüp kızmak yerine, isyan etmek yerine Allaha sağlıklı bir bebek için yalvarmak dışında cozum bulamıyorum. Umarım hayirla sonuçlanır. Tesekkur ediyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻