Asya1122 Annevebebeleri yani eczacı doğru vermiştir dimi .çok taktım ya madem doğru neden günlük ölçüyorum normal çıkıyor anlamadım
Gmry Asya1122 benimde şekerim var diyetle ilerliyorum yediklerinizle alaklı düşük çıkıyor demekki ne yiyip ölçtünüz mesela ve değeriniz kaç çıktı? Benimde bulgur mantar sote yoğurt yiyince yüksek çıkmıyor ama az bişey labne peynir yesem 170le görüyorum şekerinizi yükselten gıdaları deneme yanılma olarak bulacaksınız bir diyetisyene gittiniz mi listeniz var mı
Asya1122 Gmry yok teşhis cuma günü konuldu . Bana 4 gün ölç ve gel dedi ona göre diyetisyene ya da endokrine yönlendiricem dedi. Açlık şekerim 85 çıktı tokluk 118 . Balık yemiştim
KumpirsMom Asya1122 hemşire özellikle size sıvı al demediyse O şeklide kullanılıyormuş zaten yanlış bişe olmamış yani içiniz rahat olsun 🫶🏻
Ayshababy Asya1122 balık yükseltme yapmazki tatlı karbonhidrat öyle şeyler yükseltme yapır bende şeker var balık yesem bile 105 den yukarı çıkmaz
Gmry Asya1122 pilav,patates,makarna,şerbetli tatlı, ekmek gibi böyle şeker yükselten gıdaları yiyip ölçüm yapın bakalım balık gayet sağlıklı bir öğün şekeri yükseltmemesi çok normal
Ayshababy Asya1122 yurt dışındada öyle ama 50ml olan öyle tadı şerbet gibi oluyor daha tatlı karıştırıp veriyorlar evde yediniz zaman en fazla kaç çıktı her zaman ayni olmayabilir evde ölçüme devam edin
Asya1122 Ayshababy teşekkür ederim ben kronik olur hep yüksek çıkar diye düşünmüştüm demek ki yanlış düşünüyorum çok ciddiye aldım diye
Edizhr Asya1122 valla benim gebelik öncesi insülin direnci sinirdaydi şekerimi ölçünce çok çıkıyordu şimdi gebelik sonrası sanki şekerim kayboldu nasıl oldu anlamadım bizde de var şeker canım annem ablam bende o şekilde biraz da yeme bozukluğundan oluyoda dikkat etsek olacak da ama ben içmeyi düşünmüyorum
Ayshababy Asya1122 75ml de şekeriniz kaç çıkmıştı orda çıkan sonuç bence doğrudur siz yinede 1 kez karbonhidrat deneyin 1 saati 140 altında olmalı yüksek çıkarsa şekeriniz var demek
Ayshababy Asya1122 açlıkta yüksek 1 saati yüksek çıkmış sizinde benim açlık 102 1 saati 234 çıktı diyetlen düzeltim şükür insüline gerek kalmadı açlık 95 altında olmalı
Asya1122 Ayshababy çok geçmiş olsun size de.. inşallah bende düzeltirim. Açıkçası iki gündür dikkat ediyorum normal çıkıyor daha diyet listem yok .
Ayshababy Asya1122 ben döktürün verdi listeye uymuyorum o ekmek ye diyor ama bana tam buğday ekmeğide olmuyordu kaldırıyordu kendime göre oluşturdum listemi çok şükür sorun olmadı şuan baya düşük ilerliyor şekerim
Asya1122 Ayshababy demek ki denemek gerekiyor zorlu bir süreç 😞 sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi