Burak-ve-annesi normal doğumda kesisi oldu 15 gün oturamadı gibi bi örnek vermişsiniz peki sezeryan sonrası endikasyondan dolayı yıllarca kesi yerinin ağrısını çeken insanlarda var, kesi yeri fıtığı olan insanlarda var. Hepsinin bir endikasyonu var. Tüm operasyonlardaki endikasyonlar şans meselesi yani, basit bir bademcik ameliyatı olup 5 dk sonra güle oynaya çıkan insanlarda var ama bu basit ameliyatın yıllarca olumsuz etkilerini görenlerde var, bu tamamen şans. Ben sezeryan kaldırılsın kimse olmasın demedim, sezeryan tıbbi bir gerekliliktir elbette, çatı darlığı demişsiniz, çatısı dar bir insanı kimse normal doğuma almaz zaten bu tıbbi bir gerekliliktir bu sezeryanı gerektirir. Ama ben keyfi olarak sezeryana karşıyım bu benim fikrim, ben sezeryanla doğuran şöyledir böyledir demiyorum zaten, bakın yurtdışında çoğu yerde yasak insanlar gayet doğuruyor gerekli olana sezeryan yapılıyor yıllardır bu sistem böyle sıkıntısız ilerliyor demekki keyfi olarak yapılmasada olurmuş. Korktuğu için normal doğum yapamamak ne demek? Doğduktan sonra o çocuğun bir sürü sıkıntısı problemi olucak büyüyene kadar bunlardan korkmuyor da doğurmaktan mı korkuyor? Epidural denen birşey var ağrıdan sancıdan çekinen insana bu seçenekte sunuluyor yani onunda kolayı var. Keyfi şekilde yapılmasını ben yanlış buluyorum, sonuçta sizce bir ameliyatın mı komplikasyonu daha fazla olabilir yoksa normal doğumun mu ?