minikkkk_patatessss Ikiside bir doğum şekli ama şuan kimi insan normal doğur vajinal doğum rahat diyor kimiside sezeryan doğur daha rahat diyor hangisi ni önerirsiniz önemli olan anne ve bebek sağlığı tabiki ama insanın kafasını karıştıran çok şey dillerde dolanıyor
aslhnkrts9 minikkkk_patatessss ilk önce normali denemek istedim ben zaten yapamasaydım sezeryan olacaktım mantığım buydu . Acil bi durumda tabiki kesinlikle sezeryan olacağım bilincindeydim . Kızıma bırakmıştım nasıl doğmak istersen öyle gel annecim diyodum
Eldgrn minikkkk_patatessss Ben normal (vajinal) doğum diyorum. Çok şükür Ben sorunsuz 4.5 saatte toplamda doğurdum. 2 3 dikiş vardı ama onlar asla kisitlamadi çok rahattı. Dogurdugum an sancı kesildi. Üstümü giyeceğim zaman yardımcı ablalara engel oldum kendim giyindim öyle rahattı. Bebeğime bakarken de ağrı sizi olmadan rahat hareket ederek baktım. Rabbim herkese kolaylık versin. Birebir yengemle sezeryan deneyimledim belki Ben sezeryan olmadım ama onunla iliklerime kadar nasıl bir şey olduğunu anladım. O yüzden bu doğum şeklini istedim ha sorun olsaydı elbette karşı çıkmazdım sezeryana herşey benim ve bebeğim için ama herşey yolundayken açılma varsa bebek uygunsa normal doğum ( vajinal) taraftarıyım.
edabolukbasi3 minikkkk_patatessss buna anne değil bebek karar veriyor daha çok bebeğin doğum kanalına inmesi açılmaların olması falan bebekle alakalı durum
ddefnos minikkkk_patatessss ikiside kolay değil ama imkan ve şartlar uygunsa tabiki vajinal doğum doğum anında sancı cekiyosun ve doğunca bitiyor hemen ayaktasın ama sezeryan ameliyat sırasında evet kolay acı yok ama en az 2 gün normale dönemiyosun evet öğlen yürümeye başlıyorsun ama ne acı cekmeden yatabiliyosun ne bebeginin altını alabiliyosun yürümek oluyor tek yaptığın şey dikiş ağrısı çok kötü bide aylar süren karnına bastirdiginda bile bi his var nasıl olduğunu tarif edemeyeceğim rahatsız edici bi his. Yıllar sonra bile soğuk aldiginda dikislerin ağrıyor seçme şansım olsaydı normal doğurmak isterdim ama 41.haftada kilosu yüksek bi oğlum oldu kanala girmemisti mecburen sezeryan oldum.
minikkkk_patatessss İki doğum türü nüde tecrübe etmiş veya bir tanesi bile olsa deneyimlemiş olanlar ne düşünüyor hangisi rahat
aslhnkrts9 minikkkk_patatessss normal doğum yaptım çok kolay oldu rahat bi doğumdu . Sancılar adet ağrısının dakikalara ve zamana bölünmüş hali gibiydi . Asla korkulacak bişey değil
Efcmm Arasa minikkkk_patatessss aslında o öyle değil doğum konusu zaten 4 5 senedir olan bir şey özel hastanelerde fazla para almak için sezaryen önerilmeye başlandığı için seneler önce bakanlık ihtiyaç değil ise normal doğum önermişti bu son zamanlarda gündem değiştirmek için tekrar ortaya çıktı anne isterse sezaryen olabilecek bu anneye bağlı ama önerim vajinal doğum nedeni ise doğumdan sonra günlük hayata hızlı geçildiği için sezaryen doğum anında evet acı yok ama sonrasında uzun süre acısı ve bakımı var
10gamze minikkkk_patatessss Buna doktorun ve sen karar vereceksin bebeğin gelişimi kilosu sağlık sorunları varmı buradakiler saçma sapan yazıp durur kendin karar ver
minikkkk_patatessss 10gamze annem illa sezeryan diyor doktorum ise ona bebek kendi karar verir diyor sadece sen elinden geleni yapar beklersin diyor zaten duruma göre ikisinden biri olcak
10gamze minikkkk_patatessss İlk normaldi bebeğim 39 haftada kendi geldi ikinci bebeğim iriydi doktor sezeryan dedi bende bu ağrı sızı çok diyenleri dinledim korkuttular normal diye ısrarcı oldum zorla doğurdum sonrası ameliyat falan oldum keşke sezeryan olsaymışım üçüncü gebeliğim sezeryan olacağım zorunlu olarak zorunlu olmasada asla normal doğurmam birdaha
1gebeshanim minikkkk_patatessss kendi deneyimden yola çıkarak sezaryen. Açılmam olmadı bunu sancı taktı doktor. Sunide de olmadı. Mecburen sezeryan oldum. Ben sezaryende bile korktum zor dayandım acı olmamasına rağmen. Normal doğumda acı çekerek hele o doğuma dayanmam çok zor olurdu. Buda benim kişiliğim korkularımdan kaynaklı. Cesur biriyseniz olabiliyorsa herkes normal doğumu öneriyor. Ben kendimi unutup hep bebeğime koştuğum için sezenyanın zorluğunu pek çekemedim. Zordu diyemiyorum sadece ameliyat anı ve öncesi aşırı korkutucuydu benim için. Diş çekme gibi acı yok hissediyosun dokunuşları o beni zorladı
Melikeex minikkkk_patatessss ilki normaldi tamam zor bı doğum oldu çünkü gelisim geriliği vardı suniyle başlattılar doğumu ama sonrasinda hemen toparlandım bebeğimle evimle ilgilenebildim ikincisi kalp problemi nedeniyle sezeryan oldu bugün 1 ay oldu hayla ağrısı var hep hissetiriyo kendini hele ilk hafta ölüyorum sandım bebeğim hayla yoğun bakımda 4 ameliyat oldu 5.sini olucak vajinal doğumda doğum anında çekiyorsun acıyı herşeyi sezeryanda doğumdan sonra ömür boyu kendini hatırlatıyor bebeğinizin ve sizin bı engeliniz yoksa kesinlikle normal derim
Mercan0652 minikkkk_patatessss ben sezaryen oldum yine olsa sezaryen olurdum normal evet rahat ama bana göre de sezaryen rahat 😃 normalde ne olacağını bilemiyorsun bide ben sabırsızim öyle saatlerce sancı çekip bekleyemem ne kendimi yordum ne bebeğimi öyle tertemiz doğum 😅
Minnakpopus minikkkk_patatessss Bu konuda senin ne hissettiğin ve bedeninin sana verdiği sinyallar önemi. Vajinal olanda doğum sezaryen olanda doğum. 9 ay boyunca pöffür pöffür sigara içip sağlıksız beslenip sağlıklı olanı vajinal doğum diyenleride gördüm. (İstisnai durum) Ben kendim istedim sezaryen oldum. Harika bir doğum anım var müzikler eşliğinde ağrısız sızısız. Vajinal doğuramam doğuramazdımda bedenimi kendimi biliyorum doğum sonrası eşimle olan münasebetimin zedeleneceğini biliyorum istemedim çokta iyi yaptım. Sezaryen oldum dilerim her sezaryen isteyen olacak olan arkadaş en az benimki kadar harika bir süreç geçirir. Doğumumun sabahı deprem oldu bebemi aldım koştur koştur hastaneden indim. Eve geldim elektrikler kesik 5 kat merdiven çıktım. Tam 3. Günde bebeğim kucağımda dans ediyordum. Ben pişman değilim. Bu gebeliğimde yine nasipse sezaryen olacağım.10 kere doğursam yine sezaryen olurum. Demem o ki en iyi kişi kendisi bilir kendini o yüzden ya akışına bırak ya da bedenini dinle. Kimse seni neden sezaryen oldun diye yargılayamaz millete b*k yemek düşer. İşlerine geldikleri zaman benim bedenim benim kararım demesini biliyorlar. Kimseye kulak asma
niyetimkalpkirmamak minikkkk_patatessss onu bebek tercih edecek bir de doğumda rahatsızlanırsan orasıda var. Sen kafaya takma zamanı gelince olur