Sonunda benim de hikaye yazma vaktim geldi 😌 Son düzlüğe kadar sikintisiz guzel bir hamilelik yaşatan Allahima sonsuz şükürler olsun. Tip 1 diyabetliyim. 35. Haftaya kadar hersey cok guzel gelişti. Son hafta tabsiyonum yukselmeye el ve ayaklarimda şişlikler olmaya basladi. Normal tansiyonum 10-7 iken 13-8, 14-8, 15-9 olmaya basladi ve 14-8 ile 15-9 gordugumde hemen hastaneye gittim. Doktorum testler yaptirdi ve preeklamsi yani gebelik zehirlenmesi baslamis dedi. Sabaha kadar izlemeye aldi beni. Sabah karar asamasina gelindi ve bana 8 Mayıs Persembeye kadar izlemeye devam edelim o gun sezaryen yapalim dedi. 8 Mayıs 37. Haftanin tamamlanmasi icindi. Ancak son tansiyon ilaclarinin da fayda etmedigini ve sisliklerin idrarda protein kacaginin duzelmedigini gorunce acil sezaryene aliyoruz seni deyip yatisa gonderdiler. İşlemler yapildi. Ciger gelistirici vuruldu. Heyecan stres iyice tansiyon yukselmeye basladi. Bebek gayet iyiydi cok sukur. Eşim sayesinde sureci en guzel sekilde tamamladik. Doğuma eşimle birlikte alindim. Cok sukur saglikli bir sekilde dunyaya getirdim yavrumu. Oğlum yanimdan goturulurken eşimi de yanina gonderdim. Git onunla ilgilen ben iyiyim dedim. 35+6. Haftada dogdugu icin az da olsa solunum eksikligi yasiyordu. Solunum destegine bagladilar. Eşim ve yenidogan doktoru bir odada bebegimle 2 saat beklediler. Cunku hem solunumu cok iyiydi hem de arada bir dusuyordu. 2 saat sonra doktor üniteye yani yogun bakima alalim rahatlasin dedi. Bir gun solunum destegi verelim cigerleri gelissin dedi. Yogun bakimda bir gece kaldiktan sonra solunum destegi sonlandirildi cunku oğlum duzelmisti. Geriye sadece biraz mama destegi vermek kaldi. Ben süt sagmaya basladim az da olsa damla damla gonderdim yavruma. Bugun 4. Gün. İki gundur evden yanina gidiyoruz. Emzirmeye calisiyorum. Memeyi ariyor tutuyor ama ufak oldugu icin agzi tam alip da vakumlayamiyor. 🤔 Sağıp verdim dün. Bir iki kez agzina alip vakumladi dunyanin en guzel anlarindan birini yasatti yine bana. Yenidoğan yogun bakim odasinda emzirme yaptiriyorlar. Bi sandalye veriyorlar hic konforlu degil ve boyum da kisa oldugu icin hem cocugu tutmaya calisiyorum hem de emzirmeye calisiyorum zorlaniyorum. Emzirme konusunda tavsiyelerinizi rica ediyorum. Eğer emzirmeye baslarsan pazartesi taburcu ederiz bebek gayet iyi dediler.