Fatos47- Aynı hissiyatı paylaşıyoruz emin olun. Dini açıdan çok sorguladım ama hocaların görüşleri beni pek tatmin etmedi, aklıma yatmadı. Biz engelli doğmasının yanı sıra başka çeşitli hastalıklarla da mücadele etme durumuyla karşı karşıyaydık. Beyinde olması gereken önemli bir yapı hiç yok. O yüzden beyin mekanizması düzgün çalışmayacak bu netti. Atıyorum, bebek doğmadan anne karnında ölebilir, doğsa yaşamayabilir, yaşasa da başka fiziksel engeller (görmeme, işitmeme, yürümeme, emmeme/yutamama, kalp damar vs) gibi sorunlar, epilepsi krizleri be daha nicesi bir ihtimal olarak söylendi. Bir de öyle bir durum ki, bir başka çocukta daha hafif düzeyli seyrederken benim çocuğum ağır nörolojik engelli olabilirdi. Bunun garantisini kimse veremiyor, doğumdan sonra göreceğiz diyorlar. Amniyosentezle gen testleri yaptırdım. Genetik kökenli değil. Down, Edwards veya patau sendromu da yok. Ama doğuma kadar beyin gelişimi devam ettiği için fiziksel başka engel çıkmayacağının garantisi yok dediler. Anlayacağınız bana kimse bir umut ışığı yakmadı.
O şekilde dünyaya gelse nasıl olacak, bizden sonra kimin eline kalır endişesi bizi yedi bitirdi. İçim parçalanarak gittim hastaneye. Ama elden bir şey gelmiyor. En sonunda rabbime dua ettim, her şey ondan. Ben keyfi bir sebeple bu kararı vermedim sonuçta. Hala da içim acıyor. Gerisi allahın takdiri.