Minasuu22 bende bir önceki gebeliğimde aynı tanıyı aldım, anensefali tanısı yanında genelde başka problemlerde beraberinde geliyor. Bende anensefali dışında çarpık kol-bacak, içe dönük ayaklar, kalp rahatsızlığı gibi ekstra tanılarda konulmuştu. 11.haftamda öğrendim 4 ayrı doktora gittim hepsi direk kürtaj dedi. Özel hastane takipliydim ama Haftam yasal sınırın üzerinde olduğu için daha kapsamlı devlet hastanesine yönlendirdiler 12 hafta 4 günlükken Zeynep kamilde suni sancıyla düşük yaparak kürtaj oldum. Bütün doktorların senaryosu aynıydı, aldırmayıp ölü doğum yapabilirdim, karnımda ölebilirdi, doğumdan bir kaç saat sonra ölebilirdi vs gibi yani ne kendime ne bebeğime böyle bir eziyet çektirmek bence kürtajdan daha büyük vebal. Bu kürtajımdan önce sağlıklı bir oğlum var doktorlar sürecimi normal karşılamıştı genetik testi sadece kalp rahatsızlığından dolayı istediler anensefali ve diğer tanıların bütün sağlıklı insanlarda olabileceğini anlatmışlardı. Biz hepsi için Genetik test verdik temiz çıktı yani doktorların dediği gibi problem sadece bebekteydi. Şimdi planlı olarak tekrar hamileyim 10.haftada fetal dna yaptırdım 25 haftalık şu an