Birminiksusam geçmiş olsun canım protein kaçağı önemli. Dozunuda bilmek lazım tansiyonda yüksekte tuzu kes yemene içmene dikkat et stres yorgunluktan uzak dur tansiyonunu yükseltecek şeylerden uzak dur yani çünkü protein kaçağı tansiyondan oluyor bir diğer adı gebelik zehirlenmesi daha doğrusu hamilelerde bir miktar protein kaçağı oluyor ama dikkat etmek lazım bende tansiyonum yüksekti her hafta tahlil veriyordum 22. Haftadan sonra her hafta idrar verdim ultrasona girdim tansiyon ilacıda kullandım 33e girerken tansiyonum 5 ilaca rağmen 16dan düşmedi yavaştan protein kaçağıda başladı be bebeğimde artık tansiyondan beslenemiyodu kilo alması durmuştu doğum oldu ama ne kadar dikkatli olursan o kadar iyi çok var güzel haftalara gelen ben orda tansiyomum çıkana kadar tansiyonumu ölçmüyodum bile kilomda fazlaydı yemekte yağlı tuzlu hamur çok tüketiyordum dikkat ettim ama hamilelikte vücut hassas bazen baştan dikkat etsen bile tansiyon olabiliyor çünkü vücut hamileliğe böyle tepki veriyor bazen sağlıkla kavuşun