Bu benim en en en pozitif vajinal doğum hikayem. . 1. Doğum hikayem hiç pozitif değildi ondan bahsedip can sıkmak ve endişelendirmek istemiyorum anne adaylarını. Öncelikle doktorum Konya kadın hastalıkları ve doğum doktorum Mustafa Başaran (Başaran Klinik). Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. 2. Doğumumda oğlumu , 3. Doğumumda kızımı sağlıcakla sabırla kucağıma almamı sağladı. Üsteliiiikk kesisiz, dikişsiz ve travmasız. Bu çok büyük bir ustalık ve işinde çok iyi olmasının getirdiği güzellik. Çünkü bunu her doktor her uzman eli sağlayamıyor. Sıra geldi doğum hikayeme. 40+5 oldum ama benim bebek gelmekte ısrarcı değildi. Bir gün öncesi gece uykumdan uyandıran kasılmalarım oluyordu. Sabahı işi hızlandırmak için bütün evi süpürdüm. Koşar adımlarla evde temizlik yaptım. Öğlen sonu kasılmalarım artmaya başladı. ama kasılmalarım sancıdan daha hafif kasılmadan bir tık fazlasıydı. Duşa girdim duştan sonra tamamen gitti sancılar. Yinede belki bugün doğururum diye makyaj yapmaya hazırlanmaya başladım. :) Oğlumu babannesine bırakıp bir yemek yiyip tok karnına hastaneye geçtim. :) bilerek çok yemedim ama enerjiye ihtiyacım olacağınıda biliyordum. Hastaneye 19.00 gibi giriş yaptım. Açıklık muayenesinde Ebe hanım 5-6 cm olduğunu söyledi. Alltan muayenede eliyle baskı uygulayıp arttırıp güçlü güçlü ıkındırma provası yaptı ki rahim daha hızlı açılsın. Bir iki tekrardan sonra Nstye bağlandım yaklaşık 50 dakika. Sancılarım 100 e vuruyordu ama ben çok rahat karşılıyordum:) sonra ebe hanım yeniden muayene etti açıklık 6-7 cm suyunu patlatıp suni sancıyla destekliycez dedi. Suni takılınca biraz daha şiddetlendi ama yinede güzel karşılıyordum nefes kontrolü ile. Yeniden doğumhananeye alındım o ara yatış ve oda işlemleri için eşim ve görümcem orda değiilerd. Geldklernde artık doğumhane katındaydım :) ebem bir kaç kere daha eli ile müdahale ederek ıkındırarak açıklığımın artmasını sağladı. 2-3 saate doğar mı diye sordum. Ebem ne saati 15-20 dakikaya doğurursun inşallah açıklığın 8-9 cm olduğunu söyledi ve artık doğurmaya hazırsın dedi. Nerdeyse hiç sancı çekmeden doğurma aşamasına geçtim. Nasıl yani saatlerce açıklık oluşması için sancı çekmeyecekmiydim ?. Telefonum yanımdaydı ve aileme 15 dk sonra bebek doğacakmış mesajı çektiğimde şok geçirmişler. Benim 3. Doğumum ve bende o bahsettikleri büyük tuvaleti yapma hissi baskısı gelmiyor. Ikınma hissi hiç gelmiyor doğum anında bile yoktu artık bu beden fizyolejim ben anladım. Çok heycanlandım ıkınma hissinin oluşmaması beni yönlendiremiyordu. Ama yapmam gereken şeyi biliyordum. Çok güçlü bir nefes alıp , nefesi içinde tutarak tüm gücünle nefesin bitene kadar bel boşluğunu o sedyeye bastırarak karnını dışarıya çıkarırmış gibi ittirmek. Ebem sancım girdiğinde müdahale edip bebeği iyice yakınlaştırdı. Doktorum arandı ve hemen doğumhanedeydi. Beni çok güzel telkinler ve uyarılarla doğurttu. Ikınma ben çıkarıcam bebeğin kafasını dediğ yerde kısa ve sık nefesler alıp üflemem söylendi. Ebeler dikkatimi dağıtıp kontrolü doktora bıraktırdı ve işte o an bebeğin çıktığını hissedip sıcacık kucağıma bıraktılar. Saat 20.54 de doğdu. Ağlayamıyordu kızım sakindi çünkü annesi onu yormamıştı. Oda annesini yormamıştı. Dudağıma sürdüğüm lip glosum bile silinmeden doğum yapmıştım 😳 (maşallah) iç dış sıfır dikişsiz. Doktorum göbek kordonunu elime verdi bak daha bebeğini besliyorsun dedi tık tık atıyordu kordon :) kan akışı bitince babayı çağırdılar babası kordonunu kesti ☺️ totalde nst çekilme anım hariç 1 saati bile doldurmayan sancıyla doğum yaptım ebemin müdahaleleri sayesinde. Enem nst çekeceğinde doğumdan korktuğumu işte inş kolay olur diye sohbet ederlen çok rahattı. Doğurturuz doğurursun hiç endişelenme sen yaparsın diyordu. Meğerse bana değil kendine güvendiği ve kendinden emin olduğu için o kadar rahatmış🥲😁Dilerim hepinize işini severek yapan deneyimli ve tecrübeli vicdanlı merhametli ebeler nasip olur. Biz 15 günlük olduk sağlıkla bebeğimi büyütürken hepinize aynı duayı ediyorum ve pozitif yönde kendinize güvenin diye uzun uzun yazdım anlattım. Bedeninize ve kendinize güvenin 🌹🌹