Elmasekeri1 Pazartesi ve salı iki doz ciğer gelistirirci iğne oldum bebek hareketleri yok gibi böyle birşey yaşıyan var mı dün öğlen hastaneden çıktım nst de bir problem her şey yolunda dedi doktor hareket etmeyince bı korku saldı beni
ErsBegAs Elmasekeri1 yaşamadım da hiç buradan duyduğum gördüğüm kadarıyla ciğer geliştirici iğneden sonra hareketlerde yavaşlama azalma oluyor 🥹😍 Araştırdığım kadarıyla… Ciğer geliştirici iğne (betametazon, deksametazon gibi) verildikten sonra bazı bebeklerde kısa süreli (genellikle 1-2 gün) hareketlerde hafif azalma olabilir. • Bunun nedeni, iğnenin dolaylı etkileri veya bebeğin biraz daha fazla uyumasıdır.
_biranneadayi Elmasekeri1 Ne zamandan beri hareket yok? Ben de 4 gün önce oldum ciğer geliştirici ama onun herhangi bir zararı yok zaten bebeğe
Busrasisman Elmasekeri1 bende olmuştum ciğer geliştirici ve benimde bebeğimin hareketleri yavaşlamıştı doktora sordugumda normal olduğunu hareket kısıtlanarak bebeğin erken doğması engellenmeye çalışılıyormuş
cylnmy Elmasekeri1 ben de olmuştum ilk gün biraz yavaşladı ama sonra geçti bence size psikolojşk öyle geliyor olabilir zararı yok yararı var 🙏🏻
Bengizo 28-29 nisanda bende 4 doz oldum karnım kaskatı oldu ve bebek hareketsizdi bugün biraz daha hareketli
Bengizo Elmasekeri1 bende sat a göre 33+1 im ama ultrasonda kemik gelişimi 36+5 çıkıyor doktor bir önceki ay hamile kalmışsın dedi ama yine de tam emin olamadık. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız 🙏
Meltemanneolsun Elmasekeri1 canım kaç haftaliksin? Bana da erken doğum riski denildi hunilesme gözüktü ve ufak ufak sancılarım var. Nst de kasılma çıkmadı. 27. Haftadayim. Cumaya kadar hunilesme kuculmezse bana da yapılabilirmis. Sadece yatıyorum
Elmasekeri1 @“Bengizo” Meltemanneolsun 32+3 olduk bende sancı vs yok sıvı azlığı vardimtekrar artmış ve göbek çevresi 32. Haftada kalmış öyle olunca riske atmak istemedi doktor bende kabul ettim plesenta akışı biraz az ama kötü.durumda değil dedi dinlenme ve beslenmeme dikkat ederek geciricem bakalım 2 haftada bir gelişim kontrolü olacak
Elmasekeri1 Melikeakkc ya bir kere tetenoz için gittiğimde muayene edip.bakmisti duyamadı benide stres yaptı ana sagliga güvenmiyorum hic
niles2081 Elmasekeri1 bende aynı sebebten ciğer geliştirici olmuştum serum fln Hareket etmesi gerek eder takip edin sayın
Fatmanur__ Elmasekeri1 bende ciğer geliştirici iğne oldum doktorum vurulmadan önce bebeğin hareketlerinde azalma olabilir endişelenme demişti normal yani