rabiayy Kızlar ne almam lazım, neler gereksiz? İlk neleri almak mantıklı fikir verir misiniz? 16.haftadayım bir yerden başlamam lazım. 🌸
Girlmama rabiayy 1 ay 21 gunluk bir anne olarak deneyimlediklerim ve begendiklerim; -philips avent antikolik response biberon -philips avent ultra soft emzik -philips avent essential gogus pompasi -xiaomi smart humidifer 2 hava nemlendirici -bugaboo dragonfly bebek arabası -elele amore ana kucagi -yokyo 8in1 park yatak -yatas juno -yatas twiny -otribebe nazal aspirator ve serum fizyolojik -fisher-price emzirme yastigi (2 modelini de aldim) -tek kullanimlik alt acma ortusu -prima bez -uni baby islak mendil -dermotrosyd pisik kremi (incia marka kullaniyordum bebegimi mahvetti doktorumuz bunu aldirdi 1 gunde gecti pisigi) -duz kafa yastigi -muslin ortu -agiz mendili -penye battaniye -fisher-price tummy time setleri -cingirakli ses cikarip dikkat ceken oyuncaklar (benim bebegim cok seviyor) -mevsime gore fermuarli tulum -uni baby camasir deterjani -uni baby biberon temizleyici bebegimin cildi kuru oldugu icin; -sebamed bebek sampuani -bephantol vucut jeli dogal icerikli bebek vitaminleri vs; -ocean 400 d3 -nurse harveys gaz damlasi suan aklima gelenler bunlar merak ettiginiz olursa sorabilirsiniz 🤗 16. haftada baslamistim ben cinseyeti ogrenince kiyafetleri kafama gore begendikce almistim ben ilk kiyafetlerden baslamistim
Aerithma rabiayy doğumunuz hangi aya denk geliyorsa o aya uygun hastane çıkışı, zıbın alarak başlayabilirsiniz. Benim görüşüme göre en öncelikli şeyler kıyafetler. Bir çok şeyi sonradan alabilirsiniz.
Anneyimmmbenn rabiayy iç zıbını, alt pijama patikli, 5li takım, doktora vermek için 10lu takım, çorap,bez,ıslak mendil şampuan, pişik kremi, bebek yağı, burun aspiratörü gibi şeylerle başlayabilirsin.
bikbikbikaak rabiayy çok değişken bi şey bu, emzik alır mı almaz mı belli değil mesela yine bi tane alın dursun istiyorsanız. Ben şunları kullandım. bolca zıbın, illa yenidoğan almanıza gerek yok 0-3 3-6 bile olur. Uzun kollu kullanmadım ben kış bebeği olmasına rağmen, gereksiz geldi bana ama yaşadığınız ile, havasına göre değişir. tulum daha kullanışlı geldi ama 6 tane falan kullandım yine çok değil. Alt üst takımlar İlk baş için bana biraz zor geldi, çünkü altını giydirmek için poposunu kaldırmak gerekiyor o biraz yenidoğanda bana korkutucu gelmişti açıkçası 😅 patikli tulumlar gayet iş gördü. çorap şapka şampuan (mustela kullandım ama içeriği tamamen temiz değil, daha temiz isterseniz Ecowell iyiymiş ben de ona geçeceğim) küvet küvet içine köpüklü file aldım ama çocuk havada durduğunda korktu, onun yerine sonrasında sünger aldım daha kullanışlı geldi. göğüs pompası olarak bebebao kullandım mama birkaç kere verdim ama biberon kullanmadım, kayınvalidem veriyordu mamayı o zaman ve biberonun alışkanlık yapacağını söylemişti, kaşıkla verdi hep. Alınabilir tabii. meme ucu çıkarıcı kullandım ben sol meme ucum yok gibiydi alamıyordu. park yatak ilk başta oğlumun sevdiği bi şey değildi, 4.5 aylık hala seviyor diyemem. Çok büyük geliyor bence yenidoğan için. Kullanan seven var tabii ama bize gitmedi pek küçük bi beşik kullandık ilk zamanlar manuel ana kucağı aldım şimdi olsa otomatik alırdım. bebek arabası korbell çöp kovası ıslak mendili teninde hala kullanmıyorum bazen el silmek için falan anca. Pamuk iyi geldi. alt açma örtüsü
Anneyimmmbenn Girlmama siz her şeyin en pahalısını almışsınız ve bence bazıları en azından ilk adım için gereksiz
Girlmama Anneyimmmbenn neler gereksiz diye sormus ben kullanip begendigim seyleri yazdim ilk adim icin kiyafetlerden basladigimi da belirttim 😘
Girlmama bikbikbikaak valla ecowell ossuruk gibi kokuyo 🤣 bend eonu alacaktim ama bir kokladim kusacam resmen ossuruk esansli hafigten farkli aromalar da var icinde uxhdjdhdhdu sebamed kullaniyorum be. cok memnunum mis gibi kokuyor
bikbikbikaak Girlmama ahaha bilmiyorum hiç koklamadım 😅 bende de şu an mustela sebamed ve siveno var. Sebamedin içeriği musteladan da kötü olduğu için onu kendim kullanmaya karar verdim 💔
rabiayy rabiayy @Nilayy95 sabitleyebilir miyiz konuşmayı. Gören yazar en azından. Lütfen çok ihtiyacım var fikirlere 🌸
Nilayy95 rabiayy merhaba çok özür dileyerek yazıyorum sabit alırdım fakat saat kuralımız var 😞 17 saat olduğu için alamıyorum özür dilerim yeni gördüm.
anneoluyorumm13 rabiayy Yeni doğan ihtiyaç listesi olarak internette araştırırsan hazır listeler var inanki nereden başladığını hiç önemi yok zaten çocuk doğana kadar bunlar mecbur alınacak O ay ne indirimdeyse bence onu al
Girlmama Phyloo kime gore gereksiz hanimefendi cok degisik yorumlariniz var ya hepsini de kullaniyorum sen kullanirsin kullanmazsin beni ilgilendirmiyor
Ceiydda rabiayy bebek arabası gibi maliyetli şeyleri alın kâr edersiniz en azından kıyafetleri en son alın doktor bebeğin gelişimini söyler son zamanlarda iri bebek olursa örneğin yenidogan yerine 1-3 ay kıyafetleri daha çok alırsınız veya tam tersi küçük olursa yenidogan çok alırsınız
Phyloo Girlmama iki tane emzirme yastığı var diğerini nerenize koyuyorsunuz mesel5😂yorumlarım da kime göre değişik size mi olabilir bakış açısı. 🌸
Esmaaaaaaaaaaa rabiayy fiyatı yüksek olan eşyalardan başlamanı öneririm. Alıp taksitleri en azından doğana kadar biter yavaş yavaş kıyafetlerini de alabilirsiniz
Girlmama Phyloo 2 emzirme yastigim olmasi mi sizi rahatsiz etti bakrasaniz 2 sinin mofelinin farkli oldugunu yazdim biri el icin digeri normal emzirme yastigi ayrica sormussun ya nereme koyuyorum diye el icin olan emzirme yastigimi bebegimi junoya yatirmayip duz yatagina yatirdigimda arkasina destek olarak koyuyorum baska ne gereksiz sizce reflu yatagi yerine juno almam mi ya da bebegim icin aldigim onunda ilgisini ceken oyuncaklar mi veya nazal aspirator hayir hayir buldum gogus pompasii ne gereksizmis hepsini kullaniyorum ve hepsinden de memnunum iyi ki almisim diyorum (bir suru gereksiz sey var) dediginiz icin soruyorum baska ne gereksiz diye