usenmedimyaptimbirvelet Benim oğlumun ismi selim Eğer ikincisi erkek olursa kerim koymak istiyoruz Ama Allahın ismi olunca koyamazsınız caiz değil diyorlar Ya abdulkerim falan koyun diyorlar ama şahsen onu da istemiyorum🤓 Koyulabilir mi acaba doğru mudur bu bilgi
Kvsr46kvsr usenmedimyaptimbirvelet bende öyle duymuştum , mesela Samet ismi içinde geçerliymiş bu , tek bırakılmıyor sanırım. Ne kadar doğru bi bilgi bilgim yok
Esma006 usenmedimyaptimbirvelet şahsen kerim koymam okulda farklı yerlere çekiyorlar ortaokula fln giderken arkadaşım vardı kerim diye alay konusu oldu
Talentedmom usenmedimyaptimbirvelet Kerim’i tek koyamassınız mutlaka Abdulkerim koyun koyacaksınız bir de çok ağır bir isim herkes taşıyamaz bence çok iyi düşünün
usenmedimyaptimbirvelet Kvsr46kvsr tek değil zaten Önüne bir isim daha koyacağız ama mesela fatih kerim koysak ona da caiz değil diyorlar anlayamadım
Kvsr46kvsr usenmedimyaptimbirvelet demek istediğini anladım :) Abdulkerim Abdussamet gibi bırakılıyor demek istedim ben
usenmedimyaptimbirvelet Talentedmom hayır tek değil iki isim olarak düşnüyorum Fatih kerim veya kerim enes gibi
Talentedmom usenmedimyaptimbirvelet he anladım Kerim ismi ş koymak çok büyük risk Allah’ın ismiyi ya genelde çocuklara ağır geliyor
HumaBetul342 usenmedimyaptimbirvelet HzAllah’ın isimlerinden koymak bebeğe ağırlık verir bu maddende olabilir manende. Çok istiyorsanız Abdulkerim* koymanızı tavsiye edilmesi ABD (Allah’ın kulu) manasındadır ismin manası bu şekilde değiştirmiş olur . Abdussamed Abdullah bunlara örnektir. Abdulkerim koymayı dusunmezseniz başka isim düşünmenizi tavsiye ederim.Kerim ismini başka yerlere çeken akranları olabilir zorbalanabilir.
Nigar_A usenmedimyaptimbirvelet oğlumun ismi AbdulKerim. Allah KERİMDİR bize hediyesidir diye düşünerek koyduk. İnanın doğmadan bile o kadar bereketli bir bebek, çocuk oldu ki elhamdulillah) 3yaşında hala devam eder bereketi diye düşünüyoruz)