Pozitif (zorunlu) sezaryen hikayem
Buraya yazmak için sabırsızlanıyordum ben de.
Çok rahat bir sezaryen ameliyatı ile evladıma kavuştum. Özel bir hastanede doğum yaptım 10 gün önce. Epidural anesteziden çok korkuyordum. Ama hiç acımadı bolca derin nefes alarak Epidurali yaptırdım. Sıçramadım bile. Burda kötü şeyler okumuştum. Sonra zaten hiçbir şey hissetmedim önüme bir perde çektiler sadece ufak oynamalar oluyordu. Zaten 10 dk olmadan bebeğime kavuştum. Dikişimi attılar ilk yürüyüşümden sonra sondayı çıkardılar( sondadan da inanılmaz korkuyordum) hissetmedim bile. Uyuşukken karnıma bastırdılar hissetmedim onu da. Sonra ilk tuvaletime kendim gittim. Ağrı kesiciler ve sırttan Epidural verdikleri için ağrı hissetmedim. 2 gün kaldım hastanede. Kendim olabildiğince hareket ettim. Hareket ettikçe açıldım. Eve geldiğimde 2 gün annem kaldı yanımda sonra eşimle beraber idare edebileceğimizi anladım ve ailemizi yolladım. 10. gündeyim beni ilk günler ayak ve bacak şişliği çok yordu. Hamilelikte şişliğim olmamasına rağmen doğum sonrası ayak ve bacaklarım davul gibi oldu. Bunun dışında göğüs ucu yaraları mahvetti beni. Ama şükür o da geçti. Biraz duygusallık yüklendi lohusalık sürecinde o kadar 😄 Normal doğum diye kendini paralayıp mis gibi sezaryen olup çıktım. Herkes tabi farklıdır muhakkak ama ben inanılmaz rahat atlattım. Şükürler olsun. Umarım herkesin gönlüne göre olur doğumu.