Anneolucamm eğer devlette yapacaksan ilk denemen ucretsiz yani devlet karşılıyor iğneler 30 tutarsa bunun 25 ini devlet karşılıyor gerisini sen .
İlk adetli gidiyorsun adetinin 2 .yada3.günü vajinal muayne yapiyorlar .senden kan işteyim yolluyorlar adet olunca gel diyorlar tekrar gidiyorsun her gittiğinde vajinal ultrasyon bakılıyor.kan alınıyor .sonra arıyorsun işte adet oldum die adetin bitince ara diyorlar arıyoraun bu kez de gidip kan verip sulu ultrasyon çekiyorlar rahim filmi gibi .
Sonra eğer hiç bir problem yoksa ,tedaviye başlıyorlar folikasit önce sonra iğneleri veriyorlar herkesin iğnesi farklı oluyor .ama bu süreçte iğneleri her zaman aynı saatte vuracaksın saatini asla değişme ben her akşam 19.00 da vuruyordum .birde iki günde bir sabah iğne vardı
İki günde bir cagiriyorlar alttan yumurtalara bakıyorlar .yeterince yumurtan olunca sana söylüyorlar işte igneni yarın kullan şu saatte örneğin saat 24.00 tam bir saniye bile geçmesin çatlatma iğnesini vur diye vuruyorsun.
Sabah gidip yumurta toplama işlemi yapıyorsun .ister anestezili istersende lokal anestezi .ben lokal oldum .ama çok zordu anestezili al bence ama dayanilmayacakda bişe yok vajinadan girip vakumlayim yumurtaları alıyorlar .(Yumurta toplama işleminde asla mesanen dolu olmasın yani idrarini tamamen boşalt yoksa mesena dolu olursa yumurtalara ulaşmakta zorlanıyorlar.
)
Yumurta toplanırken embiriyologlar alıyor sen biraz dinleniyorsun kendini iyi hissedersen eve gidiyorsun tabi eşinde senle o sırada sperm veriyor eve gidiyorsunux .sizi ariyorlar ertesi gün bilgi veriyorlar hani kaç tane dollendi sağlıklı mı die .duruma göre ya 3.ya 5.gun embiriyosunu trasfer etmek için çağırıyorlar seni .trasferdede idrara sıkışık gireceksin ama asla çok girme hafif sıkışık gir .trasfer yapılıyor hissetmezsin bile tramsferi .dollenmis yumurtan varsa ücretli şekilde donduruyorsun.
Trasfer olur olmaz seni sedyeye gel yavaş yavaş dediklerinde geç ama ayaklarını kendine çekerek görsel yüklerim ben öyle yaptım ordaki hemşireler uyardı .20 dk boyunca öyle sırt üstü uzandım eve yine aynı şekil takside geldim uzanarak. Yemek tuvalet dışında ilk 3 gün kalkmadim hep sırt üstü uzanıp ayaklarımn altına iki tane yastık bıraktım .4.gun yavaşça kaldim işte yemek yapmak için filan bu surect eesim evi makine yapıyordu .9.gun artık evide makine ettim tabi ben çekim gücü en az olanla yaptim evide sildim.ornegin bir odayı temizleyip gelip sırt üstü uzanıp ayaklarımı yükseğe bırakıyordum.
Tüp bebeğe başlayacaksın oncelikle hayatından sağlıksız şeyleri çıkar abur cubur paketli gidaler beyaz ekmek .kepekli ,tam buğday çavdar ye .dengeli sağlıklı beslen .
Trasferden sonra beslenme hergun yarım ayda çeyrek avakado .çiğ kabak çekirdeği kefir çiğ badem ceviz tükettim sağlıklı beslendim günde enaz 3 litre su (zaten transferden sonra söylüyorlar su kadar su iç die .)
bu şekilde