cherryup 32.haftadan itibaren izine ckmaya hakkın oluyor. Ama yok daha iyiyim çalışırım iznim doğm sonrasına kalsn dersen 37.haftaya kadar çalışabiliyorsun. 37den sonra sen istesende istemesende cıkıyosn izine. Doğm parası iznin bittikten snra yatıyor hesaba.
Elaanil cherryup merhaba kusura bakmazsanız birşey sormak istiyorum her ay işsizlik maaşı gibi birşey alıyormuyuz yoksa o parayı toplu olarak ı alıyoruz
cherryup Elaanil Doğum parası tek seferde toplu yatar. örneğin asgari ücretli bir çalışan anne doğumdan sonra yaklasık 6000tl para alır. Sonrasında işe devam etmeyecekseniz şayet işyerinizle anlaşıp çıkış gösterip işsizlik maasınada basvurabilirsiniz.
bebegimvben Elaanil şimdiki yasayla her ay maaş gibi hesabınıza yatıcak. Bende çalışıyorum ordan biliyorum. 4 ayın sonunda toplu ödeme kalktı.
Gzddlk bebegimvben bu bilgiyi nereden edindiniz acaba bende toplu yatıyor diye biliyordum inşallah dediğiniz gibidir ya yoksa en ihtiyaç olduğu zamanlarda para alamıcaz
zgepolat 32. Haftada izne çıkılıyor. Ancak çoğu anne bilgilendirilmiyor. İsterseniz doğum izni bittiğinde 2 ay yarım gün çalışma hakkınızda var. Son 3 yıl içinde 20 ay sigortanız ödenmiş ise doğumdan 30 gün içinde bunun için dilekçe verebilirsiniz. Aylık 1015 tl de ödeme alıyorsunuz
Seheryvz zgepolat canım aylık 1015 tl ödeme dediğin işsizlik maaşı oluyor ve onu alabilmen için doğum iznin bitince işyerinin seni işten cıkarması gerekiyo doğum nedeniyle sen bırakırsan alamıyorsun bende şuan onunla uğraşıyorum
zgepolat Hayır işsizlik ayrı. Yeni yasada 2 ay boyunca süt izni diye yarım gün çalışma hakkın var. Ondan bahsediyorum
Gzddlk zgepolat yarım zamanlı çalışıp tam maaş alacağız değil mi benim 2. çocuk olduğu için 120 gün hakkım varmış doğum iznin bitmeden 1 ay içinde başvuruyu yapman gerekiyormuş iş kura ama maaş nasıl yatıyor yarısı ayrı yarısı ayrımı bi fikrim yok