Sila41_ ebrugns41 tabiiki bebeğin gelişimi ilerdeyse son adet tarihi güncelleniyor(7 gün ve üzeri için geçerli) ona göre doğum tarihi de erkene çekiliyor
ebrugns41 Sila41_ nasil yani mesela bebek 37 haftalik ama 40 haftalik gelisimi dogum baslatiyolar mi bu gibi durumlarda
Sila41_ ebrugns41 evet tabiiki de öyle bebeğin gelişimi kaç haftalıksa o önemli son adet tarihine göre hesaplama yapılmıyor bebek önden gidiyorsa bebeğin gelişimine uygun yol izleniyor
5_erkek_annesi ebrugns41 2 haftaya kadar olan önden gitmesi değiştirmez doğum zamanını zaten cihazla tam ölçmüyor bu durum 3 hafta yada 4 hafta önden gidiyorsa değişir zaten genelde herkeste 2 hafta önden gidiyor normal bu yani son regl tarihine göre olur
ArasMom__ ebrugns41 benim iki hafta önde gidiyordu ama değişmedi doğumda uyumlu çıktı haftasıyla 38+6 da doğum yaptım 3350 gram doğdu
OzenMeryem Sila41_ mesela benim sezaryen olacak zaten 2 hafta erken 38.haftada alıyorlar bide önde gidiyosa daha da erken mi alınıyor
Ayselllll2316 OzenMeryem canım çocuk ve senin açından sağlıksal bir sorun yoksa normal gününü bekler doktor. Bu tamamen sen ve bebeğin sağlığıyla alakalı. Doktorlar tam gününü bekliyorlar 2 haftalık önden gitmesi çok etkilemiyor. Çünkü ne kadar kalırsa o kadar gelişiyor bebiş de. Doktorlar bu sebeple bekliyorlar hep ❤️ sağlıkla al kucağına inşallah 🙏
Sila41_ OzenMeryem zaten 2 hafta önden gidiyorsa arrık 2 hafta önden gidiyor diyemezsiniz 37 haftaysa son adet tarihine göre gelişimi 39 haftaysa siz 39 haftalıksınız 37 yi unutun ona göre ilerliyor herşey de yani gelişimi hangi haftaysa o hafataya aitsiniz doktorun dediği usg de hangi haftayla uyumlu ise o hafta öncesini unutun
Ipekozdemir__ Bu konuda benim de kafam çok karışık. İlçede yaşıyorum ilçedeki Dr 1 hafta ileriden gidiyor. Detaylı ultrason için merkeze gittim. Merkezdeki Dr da bir hafta geriden hesapladı her şeyi.. kafam karıştı. Sağlık ocağında falan soruyorlar ne kadarlık diye. Bi doktora göre 25 haftalık diğer Dr göre 24 haftalık. En son muayeneye gittiğimde ilçedeki doktoruma sordum merkezdeki Dr böyle söyledi dedim. Oda bu yanıtı verdi -O son regl gününe göre söylemiş ama bebeğin ne zaman rahme düştüğünü bilmiyoruz.O sebeple ben gelişimine göre haftayı söylüyorum sana. dedi. Yani sürekli gittiğin doktor ne diyorsa tahmini doğum tarihi için onu dinle.
Fatoana Bebek sonlara doğru kendini dengeliyor hep 2-3 hafta önden gitti bebeğim son ölçümde 38 haftayla uyumluydu. Kandırıkçı biraz bu bebekler kızlar 2 hafta önde ya da geride olabiliyor.
ikibebisannesii_45 ebrugns41 evet değiştirir. Yengemin oğlu 37 haftalıkken 4 kiloya yakındı ve almak zorunda kaldılar.
ipek63yldz_ Sila41_ benimde iki hafta önden gidiyordu ama doktor 2 hafta fazladan haftalık demiyordu gelişimi 2 hafta önde diyordu yani o kadar. Gelişimi önde olduğu halde 3.250 Gr dogdu yani . Hep adet tarihimle uyumlu haftayı söyledi yani
ipek63yldz_ ebrugns41 Benimde oglum 2 hafta öndeydi ama hiç dogum erken olur gibi birşey demedi normal sezeryan günü verdi 39 hafta arası ama benim aniden suyum geldi diye 37+3 de sezeryan oldum. Bence öyle birşey yoktur ya