melegim01_ merhaba kızlar sezeryan dogum yapanlar kaç gün sonra ayaga kalkıp kişisel ihtiyac olsun, bebege bakma olsun ayaklandınız. biraz cevre korkutuyor beni gurbeyteyım esımınde benımde aılem uzakta esım 3 gun ızın alabilecek.
Gokturkmom_ melegim01_ Ben ilk gün bile bebeğime kendim baktım.Yanımda yardımcı olabilecek kişiler vardı inanın yemek yapsalar bile yeterli oluyor bebeğe her türlü bakıyorsunuz .3 günde de toparlamış oluyorsunuz biraz daha iyi olayım derseniz 1 hafta.
5_erkek_annesi melegim01_ aynı gün kalktım bebeğime kendime herşeyime tek baktım ben ne yattım ne bişey taş gibiydim valla 3 normal doğum üstüne son sezaryanım vardı sezeryanda BEN’im için normal doğum gibiydi ne ağrı ne sızı ne başka bişey herkes hayret edıyor du nasıl böylesin yat nazar değecek dıyordular kişinin bünyesi ile ilgili kesinlikle
Eymen68_ melegim01_ hiç korkma olduktan 2 gün sonra ayaklandım bi yanma oluyordu oturup kalkarken o da çok normal Allah yardım ediyor
staRmama melegim01_ ben hemen kalktım hiç yatmadım 1. Hafta kontrolünde doktorum sen hiç sezaryen olmamış gibisin hemen nasıl toparladın dedi ama sonra patlak verdi bende 😒 buna güvenip hiç dikkat etmedim dikişimden sıvı geldi küçük bir delik olustu. Tavsiyem dinlenmeniz ve sürekli uzanır pozisyonda durmanız dikiş yerini de kuru tutmanız lazım sürekli ben mayısta doğum yapmıştım sıcaktı sürekli terliyordu o bolgem
melegim01_ Gokturkmom_ cevre cok korkuttu beni psikolojim kalmadı. lohusa basması yok agrın cok olacak gibi turlu sacma sapan seyelr artık bilincaltıma isledi rüyama giriyor
melegim01_ 5_erkek_annesi masallah canım ya ıcımı rahatlattı bu yorum. ınsanı cıdden cevre mahfedıyır. esım 3 gun ızın alabilecek gece bazen tek olacam lohusa basması gıbı hurafemsı setlerle korkutuyırlar.
-KbrElms18- 5_erkek_annesi eşin kamu dairesinde çalışıyorsa yasal 10 gün, özel sektörde çalışıyorsa 5 gün babalık izni var .
melegim01_ staRmama onu sordum sezeryan dıkısını cnm nemli tutmamaya dikkat et dedi doktor sureklı kuru tut dedı. sezeryan öyle bir anlatıldıkı bana 10 gun sana baksınlar gıbı gıbı seyler söylediler. o yüzden yazdım buraya varmı böyle bırsey diye cnm bu arada cok gecmıs olsun.
Gokturkmom_ melegim01_ Çevre doğumdan da korkutuyor herşeyden de korkutuyor.Doğuma bu boş laflar yüzünden ağlayarak girmiş biri olarak söylüyorum hiç bişey korktuğum gibi değildi.Doğumdan gülerek çıktım ilk gün çok ağrılı bi süreç ağrım olmadı vs diyemem ama bu benim erken çözünmemle de alakalı bi durum olabilir .Herkesin acı eşiği farklıdır.Siz ne kadar ayaklanmış olursanız tabi kendinizi çok yıpratmadan ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk toparlarsınız.
5_erkek_annesi melegim01_ hiç korkma benim eşim yıllardır gece çalışıyor hep gece tektim tek baktım bizim ailede kimsede yok gelip bana baksın valla her şeyde tektim sen istedikten sonra yapamayacağın şey yok etrafa bak hep kötü söylerler zaten
Eymen68_ melegim01_ alabiliyorsun tabi ki ben hemen ilgilendim eğildikçe yanma hissi olduğu için gece eşim verdi ama istesem bende alabilirdim
Rmys0 melegim01_ yarın dogumum var ve bende öyleym cok tedirgimim eşimin izni 14 gün ama onada çok güvenemiyorum acıkcası
melegim01_ Rmys0 Rabbım tek nefeste kurtarsın insallah cnm. saglıkla al kucaguna cevreyı duyma ben bugune kdr duymamaya dikkat ettim. sezeryan dogum kesinleşti her kafadan ses cıktı. yoksa cidden cok rahattım
nevaneva Rmys0 doğumunuz nasıl geçti acaba ağrı sızınız çok mu bende sezeryan düşünüyorumda biraz korkuyorum açıkçası
Fadileph1 melegim01_ bebek agiz mendili koyabilirsin oraya bitane kendin icin ayır terinceker cunki sogumdan sonra cok terbbasiyor süt de salgiladigimiz icin ama korkma hic kotu bir yanı yok bende hemen ayaklanmistim
melegim01_ 5_erkek_annesi zaten varya cevre mahfedıyır insanı su hamılelerden ne istiyorlar anlamıyorum. zaten hassaslar. birde sacma sapan yorumları bıtmek bilmiyor. birde Bu yasıma kdr herseyı kendı basıma halleden biriydim. hayatim boyunca aileye ihtiyac duymadım. bekarken aile sorumluluğu bıle bendeydi. el bebek gül bebek degıl tırmanarsk bir yerlere geldim. ama su son zamanlarda cok bunalttılar bilincaltıma isledi. kafam cok rahattı.
5_erkek_annesi melegim01_ bak ne güzel herşeyi kendi başına sırtlamış yapmış biriysen bunun üstesinden de gelirsin bende hep çocukluk bekarlık evlilik tektim aile yoktu akraba yoktu herşeyi tek yaptım inan biz daha güçlüyüz etrafa da bakma sen kendinin bilincindesin neler yapacağını biliyorsun istedikten sonra onların söylediklerini kafanın ucuna bile koyma ben inanıyorum sen başırırsın çok güçlüsün hissettim bunu🩷🩷🩷🫶🫶🫶
[silindi] melegim01_ canım ben bebeğime hep kendim baktım, görümcelerim yanımdaydı onlar evle ilgilendiler yemek vs ben de 10 gün sonra falan yemeğimi kendim yapabilecek durumdaydım. Bol bol hareket et daha çabuk ayağa kalkarsın
melegim01_ [silindi] o kdr kötu anlatıldı ki cnm ne bilim cıdden bu kdr mı kötu demeye basladım. ama buradakilerin sizlerin yorumu cok rahatlattı sagolun hepınız cnm
melegim01_ 5_erkek_annesi canım benim cok sagol. prenses gibi büyümedik ıste söylüyorum cvreye öyle nazlanan biri degılım dedım. butun hamılelıgım de tektım. Evin ısı yemegı kendı calısma hayatim tek yüklendim. esım de calısıuor doktor kontrollerınde kolay kolay bulunamıuordu bıtde riskli hamıleyım. bunca seye kimseye nazlanıp ah vah etmedim. ama su son günlerde cok bunalttılar. agrı sızı olacak deyıp bu seferde hurafelerden bahsetmeye başladılar. Allah tum hamileleri böyle insanlardan uzak tutsun
[silindi] melegim01_ bebeğin için direkt ayağa kalkıyorsun zaten aşkım annelik iç güdüsü 💜💜 hiç korkma
melegim01_ [silindi] ay ınsallah canım benim zaten dogumdan sonra buraya hemen yazıcam korkutulqn gıbı olmadıgını ınsallah.