Bole bir başlık atmak hiç aklıma gelmezdi ama hikaye gibi doğum anim 🙄
23 Nisan 41+0 olduğumdan dolayı doktorum artık yatisi yapiyoruz dedi.. 23 Nisan’da acilden giriş yapip saat 12 gibi doğum haneye 4 santimlik acilmayla çıkarıldım rutin kontroller girişler yapıldı odama gecirildim ve yatağıma yatirildim nst ye bağlanıp damar yolum acilacaktiki işte o deprem anını yaşadık doktorlar konuşurken ben bianda sallanmaya başladım daha sonra nst sallandı sonra dollaplar derken doktorlar hamilelerin yanına koştu benim doktorum çok kapan yapıp beni korudu ama benim panik atak tuttu bı kere ağlama krizine girdim çıkarın beni nolur diye yalvardım doktorum refakatcin kimse gelsin sakinleş dedi ben devlet diye eşim var girebilir mi dedim alın hemen içeri dedi aldılar doğum haneye ama nasıl kriz geçiriyorum hem doğum yapma zorunluluğu var hemde deprem gecmiyo tam ikna edip yatiriyolar tekrar sallaniyoruz 3 hamileliğim evde iki tane bebeğim daha var şükür ki amcaları o ara parka çıkarmış onları neyse hastaneden bi şekilde çıktım 2 buçuk saat dışarda sakinlestim sayılmaz ama cesaretimin kirilmasini istemedim ve girip dogurucam Rabbime emanetim dedim refakatçi da kayinvalidem oldu.. girdim artık yatisim yapıldı yattım ilk bir saat sancı yoklandi sıfır sancım vardı serum getirdiler icinede suniyi verdiler ebem 2 saate dogursun sen dedi. 🤭 Bende korku panik herşey var neyse buna sevindim suniyi verdiler 15 ile başladılar en düşük sonra her kontrolde yukselttiler en son 120 verdiler gece oldu 12 nst sancı 100 leri asiyo ama bende sanciya dahil hicbisey yok hissetmiyorum doktorlar şaşkın acilmam 5-6 anca oldu oda hissetmedim hiç sonra suniyi çıkarın dinlensin sabah 6 tekrar takalım dediler neyse çıkardılar kendi sancım 40 bazen 60 oluyodu onuda hissetmiyordum geceyi deprem korkusu yasaya yasaya geçirdim sabah 6 yüksek dozlu suni verdiler İlk 2 saatim iyidi sancı artık hissediyodum ama çok yüksek değil 15 le başladılar 8 e kadar 80 çıkardılar film 8 den sonra başladı 🤭 Allah’ım o durumdaki herkeze yardım etsin yok böle bişey sancı değil etini kopariyolar sanki ve bebeğin kafası yan geldiği için gecemiyomus 1 saat sonra zorla 7 oldu ama sanci artık beni yerden yere vuruyo en son baktım bu bole olmayacak squat plates comel kalk hepsini yaptım bunlar işe yaradı doktorum geldi comelmen çok iyi olmuş bebek aşağı iniyo dedi sonra o gazla ben otur kalk otur kalk 1 saatte öle geçirdim saat oldu 10 ayy doktor bu kontrol etti hala 7 Allah’ım dedim bu böle de olmayak çatalı kurun dedim ikinmam geliyo tabiki gelmiyo tamamen yardım etsinler diye 7 cm ıkınma gelir mi neyse kurdurdum çata açtım bacaklarimi başladım var gücümle sancı geldikçe itmeye ama hem ikiniyorum hem bagiriyorum doktorum bagirmadan yaparsan bu işi yapiyosun dedi bende bağırmaya harciyacagim eforu ikinmaya harcadim ve 7 santim olan acikligim suyumu patlattiktan sonra 10 dk 10 cm oldu ve son iki ıkınma oğlum artık gelmişti 🥰 çıkışı o kadar inanılmaz bir rahatlama veriyoki rabbim diyorum annemden doğmuş gibiyim zafer benimdi ve ben kendi gücümle saatler sürecek doğumu ve sanciyi sadece 2 buçuk saatte bitirmiş oldum suniyi hissetseydim bir günüm boşa gecmeyecekti belki ama stresim herşeyi bertaraf ediyomus nasip doğum yapacaklara tek tavsiyem sancı anında düzgün nefes alıp vermek secde pozisyonu mutlaka plates ve squat bunlar benim bebeğim kafasını yan gelmesine rağmen inmesine ve sağlık gelmesine sebep oldu.. rabbim tüm hamilelere yardım etsin inşallah herşeye değer diyosun kucağına alınca 🥰 benim 3 bebeğim hepsi birbirinden farklı huzur veriyo rabbim kimsenin kucaginj boş birakmasin inşallah 🥰