Kızlar merhaba, ben biraz bebek isteyen annelere de moral olması umuduyla başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. Öncelikle 2023 mart ayında evlendim aradan biraz zaman geçtikten sonra ilk defa kadın doğuma muayeneye olmaya gittim smear testi vs verdim. Velhasıl kelam test sonuçlarım hep kötü geldi daha evleneli 5 ay olmamıştıki rahim ağzı kanseri( serviks ca) başlangıcı olduğumu öğrendim. Teşhis kondu tedavi sürecine geçildi. Serviksimin bir kısmı ameliyatla alındı. Bu arada eşimde hem 2021 hemde 2023 yılında 2 kez varikosel ve kasık fıtığı ameliyatı olmuştu. Aktif sperm sayısı oldukça düşüktü. Ben ameliyat olduğumda doktorum (jinekoloji onkoloğu) çocuğumuz olma ihtimalinin düşük olduğunu ama üzülmemem gerektiğini tıbbın çok geliştiğini ilerleyen dönemlerde çocuk düşünürsek tüp bebek deneyebileceğimizi söylemişti. Biz tabi zaten o sıra hem kendi sağlık sorunlarımdan hemde yeni evli olduğumuz için çocuk düşünmüyorduk. Sonra aradan zaman geçti tedavi sürecim tamamlandı(kanserle alakalı olan süreç). Biz eşimle çocuk düşünmeye başladık. Bu sırada ben önce doğal yöntemlerle denemeyi kafaya koydum. Önce bi 10 kg fazlam vardı sadece yürüyüş yaparak ama günde 20 km ve kan tahlili yaptırıp tüm vitamin depolarımı doldurdum. Demir eksikliğim bile hayatımda ilk defa son buldu. Folik asit kullanmaya başladım. Stres yapan her şeyden (arkadaşlarım dahil olmak üzere) uzak kaldım. İnzivaya çekilmiş gibi sadecw evime yuvama odaklandım. Hiç beklemediğim bir anda kış gelmişti ve eşimle ikimiz aynı anda hastalandık. Vitamin hariç çok ilaç kullanma taraftarı değilimdir, ben ilaçsız bitki çaylarıyla iyileşmeye çalışırken eşimin soğuk algınlığı ağırlaştı. Acile gittik orda ona serum taktılar sabaha karşıydı ve benim o gün çok sancım vardı hatta hastaneye giderken adet olacağımı düşünüp ped takıp çıkmıştım evden. Sonra eşime serum takılırken eşim bana da takılması için hemşireden rica etti hemşirede önce form doldurmamız lazım diyip rutin soruları sorduktan sonra gebelik var mı vs dediğinde sanırım yok ama emin değilim dedim. Önce bir kan tahlili yapalım o halde dediler ve beta hcgde istediler. Sonuç POZİTİF geldi. Grip gittiğimiz hastanede hamile olduğumu öğrendim. Allah’a şükürler olsun ki tüm o endişelerime rağmen 8 ayı geride bıraktım nasipse 5 haftaya evladımı kucağıma alacağım. O yüzden canım anneler, anne olmayı hakeden güzel kadınlar umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin ve kimsenin sizi strese sokmasına izin vermeyin. Kronik stres gebeliğe engel oluyor. Eşimin işleri o sırada çok kötü gidiyordu borç içindeydik ona rağmen hiçbir şeyi kafama takmadım dünyanın sonu değil diye düşündüm. Kendi modunuz yüksek tutun. Tıbbi yardım almaktan çekinmeyin hem mental hem fiziksel olarak güçlü olun 💓 kucak dolusu sevgiler
(Buarada implant kullanmıştım evlenmeden 3 ay önce taktırmıştım çocuk planladığımızda 4 ay öncesinde çıkarttırdım )