Merhabalar, soru çok eski sorulmuş hepsini okuyamadım ama okuyanlara umarım faydalı olur. Her birey her süreç farklı ama eşimle yaşadığım durumu anlatmak istiyorum. İsim dahi vereceğim. Gebze medikal park hastanesinde eşime sağ ve sol varikosel teşhisi kondu, sperm testlerinde %1 canlı sperm olduğunu ve doğal yolla gebelik olmasının mümkün olmadığını söylediler. Ameliyat olacaktı, bir de ben görüneyim bari dedim bana da aynı hastane yumurta rezervin çok az acilen tüp bebek merkezine gidip yumurta dondurman lazım dedi. Afalladık, eşimin operasyonundan önce berbaber Anadolu sağlık merkezi tüp bebek birimine gittik. Orda ultrasonla yumurtalarımı saydılar 1 ay bile geçmemişti 8-9 yumurta olduğunu ve ilaç kullanıp kullanmadığımı sordular. Medikal gebzedeki sonuçlardan tamamen farklı bi senaryoyla karşılaşınca yine bu merkezde sperm testi yaptırdık ve evet sonuçlar yine normal çıktı. Yani eşimde varikosel kaynaklı sperm kalitesi zayıflığı yokmuş. Hal böyle olunca operasyondan vazgeçtik. Tüp bebek birimi isterseniz sürece başlayalım başarı oranımız çok yüksek dese de ben biz sürece bırakacağız doğal yollardan deneyeceğiz diyerek ordan çıktım. Olaylar temmuzda belirginleşmişti, 11 ekimde ikiz gebe olduğumu öğrendim. Tamamen doğal yollarla Rabbim nasip etti. Biraz sürece bırakın kendinizi tıp tabiki lazım ama ben hiç bi sonuca %100 güvenmiyorum. Sadece boşuna üzüldük, stres olduk. Gebe kaldıktan sonra takibini yapan doktor bile demekki bazı hastanelerin laboratuvar cihazları iyi değilmiş dedi. Dilerim her şey herkesin gönlünce olur 🙏🏻 bebek sahibi olmak matematiğin bilimin çok ötesinde gibi geliyor bana gerçekten ol dediğinde oluyor 🙏🏻 nasıl inanırsınız bilmiyorum ama benim sürecim böyleydi