Kızlar merhaba. Bu konuyu dertleşmek biraz sıkıntımı atmak için açıyorum. 12 haftalık hamileyim bu hafta doktor ense ölçümü yaptı ve risk görmedi. Yine de kesin sonuç için ve içimi rahatlatmak için fetal dna yı tavsiye etti fiyatı bana çok fazla geldi şuan için tercih etmedim ve ikili test için bugün kan verdim. Ama çevremden o kadar baskı ve yargılama gördüm ki sanki çocuğum engelli çıkmış ve ben aldırmaya karar vermişim gibi yargılıyorlar. Yok onların zamanında böyle test mi varmış biz engelli mi doğmuşuz yada engelli olsa bunu öğrenipte ne olacakmış sanki aldıracak mısın diyorlar. Engelli olma ihtimali varsa bile ben bunu şimdiden öğrenmek isterim doğumda sürpriz olmasın yada tek engel down sendromu değil ki bir sürü genetik rahatsızlık var bu bebeklerin bazılarının doğduktan sonra yaşama şansı bile yok Allah korusun öyle bir rahatsızlık çıksa belki de aldırmak zorunda kalacağım ama ailem engel durumunu öğrenmek için verdiğim kana bile beni suçlarcasına tepki gösterdiler testte gerçekten bir risk çıksa nasıl muamele göreceğim bilmiyorum. İnsan en çok destek beklediği ve korku duyduğu bu dönemde çevresinde de anlayışlı insanlar olsun istiyor. Eminim hamile anneler beni çok iyi anlıyordur bebeğimde sağlıklı böyle hissediyorum ama sadece kan verdim diye bile üzerime bu kadar gelinmesi çok zor geliyor. Bundan sonra sürecimi anlatmamaya karar verdim fetal dna yaptırırsam bunu kimseye söylemeyeceğim yaptıran kötü anne yaptırmayan iyi anne onların gözünde