Herkese merhaba burada bir çok soru sordum cevap verdim bazılarımız aynı endişelere cevap arıyordu okurken buldu ben de doğum hikayemi paylaşmayı borç bilirim oyüzden. Benim bebeğim ölçümlerde hep büyük çıkıyordu kafası büyük kilosu tahmini 4100 g çıkıyordu doğumdan önce bile genel bilgilendirmede omzu sıkışabilir bir çok kişi aniden gelip karnınıza bastırabilir gibi korkunç senaryolardan bahsedildi. Doktorum herzaman çok güzel olacağını hiç sorun yaşamayacağımız konusunda rahatlattı aynı çatı muayenesinde canım hiç yanmadı diğerinde çok acıdı demekki eli hafif denilen şey gerçek diye düşündüm. 39+2 de 4 cm açılma sıfır sancı ile hasteneye yatışık yapıldı. Önce suni sancı denen aslında oksitosin olan ilaç verildi sancım sıfırdan 30 lara çıkana kadar pilates topunda hareketler yaptım yürüdüm yaklaşık 1 saat sonra da epidural takılmış oldu. Epiduraldenden sonra hareket edemeyeceğim için bu şekilde olması daha mantıklıymış. Epidural takılırken biraz acıdı. Sancım 80-100 lere çıktığında biraz zorladı ama derin nefes al kesik kesik ver ile 1 -2 saat falan sancı karşıladım. Sonra sanırım epidural daha da rahatlattı bir ara uyuyacaktım ki o ara gayette sancım oluyormuş. Bir ara suyumu da patlattılar ki bu da hiç ağrılı olmadı. Hızlıca tam açılma gerçekleşti. Yatağımı çatala çevirdiler ve başladık derin nefes alıp öne doğru eğilip 10 saniye ıkınmamı söylediler 4. Ikınmam da bebek geldi. Kesi dikişe gerek bile kalmadı bebek sıkışmadı. Hemoroidim ve bartolin kistim olmasına rağmen çok ıkınmadığım için büyük bir sorun yaşanmadı. İlk suni bağlandıktan sonraki 5. Saatte bebeğim kucağımdaydı. Bu arada 3700 gr doğdu kafası da gayet küçük yani kanaldan geçerken şekil almış. Böyle nasıl denir kaymak gibi bir doğumdu. Meğer ben daha önce ya epidural almamışım ya bişeylerin sırası doğru değilmiş. Korkularım yersiz çıktı çok şükür ömür boyu güzel hatırlayıp anlatacağım bir doğum oldu. Darısı tüm yavrusunu bekleyen annelere olsun🙏