Cesaretimi topladım yaptırdım kızlar. Benzer durumda olup yaptırmaktan çekinenler için deneyimimi yazmak istedim.
36 yaşındayım 1 yıllık evliyim 3 4 aydır korunmuyoruz 2 seferdir de kimyasal gebelik geçiriyordum. Bunun üzerine doktora gitmiştim. Hem yaşım büyük hem de amh düşük(0,79) olduğu için daha kapsamlı araştırıp hızlı hareket etmek istedi doktorum. Hem rahim ağzında yara hem de ultrasonda bir tane büyük polip gördü kürtajla alınması gerekir dedi. Korktuğum için 2 ayrı doktora daha gittim. Biri iki işleme de gerek yok çok küçük dedi. Üçüncü doktor birden fazla polip ve rahim duvarı düzensizliği gördü ultrasonda bana da gösterdi kürtaj ya da rahim filmi sonrası histeroskopi önerdi, ikisi de yapılabilir dedi yaranın da lazerle yakılması gerektiğini söyledi. Kürtaj yapıldığında yüzde 95 poliplerin tamamen alındığını, yüzde 5 alınamadığı durumlarda ise üzerine tekrar histeroskopi yapma gereği doğabileceğini söyledi. Ama 30 yıllık meslek hayatında sadece 5 hastada kürtaj sonrası alınamayan polipler için ikinci bir operasyona gerek kalmış. Böyle söyleyince kürtaj daha kısa bi işlem olduğu için ona karar verdim. Evime yakın olan devam ettiğim ilk doktoruma tekrar gittim tekrar sorularımı sordum, o da açıkladı daha hızlı ve sedasyonla yapılan bi işlem olduğu için kürtaj ve sonrasında rahim filmini önerdi, histeroskopi işlemi biraz daha pahalıymış hem de genel anestezi verildiği için daha uzun sürüyormuş seçimi bana bıraktı. Eşimin dediğine göre ameliyathaneye girmemle çıkmam 15 dkdan az sürmüş. Çabucak da kendime geldim çok düşük doz sedasyon verilmiş. Doktorum topladığı polipleri gösterdi çok parçalıydı daha sonra patolojiye gönderildi ve polip olduğu netleşti(kötü huylu bi kütle değilmiş yani)
Sonraki süreç için antibiyotikler ve duphastan diye bi ilaç reçete edildi. İlk iki gün ağrım olmadı ben de buna güvenip kendimi biraz yordum 3.gün çok sancım oldu. Ama sonraki gün o da geçti. Ara ara hafif adet öncesi gibi ağrılar oldu ufak ufak da lekelenme şeklinde kanamalar oldu. Benim ağrı eşiğim biraz yüksek o sebeple de olabilir bilemedim. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktor sadece yaraya baktı iyileşme sürecinde olduğunu söyledi. Bugün artık 10.gün hala hafif bi agrı hissediyorum adet öncesi agrısı gibi ama daha hafif diyebilirim. Duphastan bitti bitince adet olursun demişti doktorum onu bekliyorum. Şu ana kadar hem doktorumdan hem de hastaneden çok memnunum. Farklı şeyler söylenmesinin sebebi ultrason cihazının kalitesinden diye düşünüyorum. Bebek düşünmeye başladığımızdan beri bu platformdan çok faydalanıyorum ben de katkıda bulunmak istedim. Hepinize teşekkür ediyorum🥰