minigimleseruven ben buradan birinden duymuştum ikizi olan biri clarins in heule tonic yağını kullanmış çatlamamis diye, ilk hamileliğimde çatlayacağıma emin olsam da kullandım. Emin olsam da diyorum çünkü alt bacağımda bile çatlak vardı kilo alıp vermeden, popo üst bacak ergenlikten cilt desen kupkuru.. Bu yağı baya emiyor cilt pahalı da olunca sadece göbeğe kullandım çatlamadi ama Göğüsum çatladı. Şimdi yine hamileyim bu sefer hem göbek hem göğüs süreceğim paraya kıyıp.. İki gün sonra çatlak tedavisi hem daha çok para hem de bir işe yaradığı da yok. Yani demem o ki, işe yarar bir şey isteseniz, benm annem çatladı, bende çatlarım kesin derseniz, zaten ergenlik çatlağım çok derseniz şans verin. İkiz hamileligi ise de şans verin. Yok bnm cildim zaten yağlı cilt esnek derseniz, ne sürseniz ise yarar zaten. Buarada ben o çok kullanılan lierac i hiç kullanmadım bence o çok az nemlendiriyor. Bu yağ ile bir de krém kullanıyordum arada. O krem de bir şey máma idi ama unuttum. Yoğun bir krem. Elime geçtikçe arada onu da duruyordum. Body butter olarak geçiyordu sanırım. Body butter lar da bence etkili özellikle kasinma için. Kasinma olmazsa çatlak da olmaz.