Akşam akşam canım bir şeyler yemek istiyordu ama böyle ne olduğunu bulamıyordum. Hafif, etsiz, sebzeli, kokusuz ve yoğurtlu bir şey yemek istedim. Sonra düşündüm düşündüm ve bir tarif uydurdum. Bakın malzemeniz varsa deneyinnnn kızlar fikir olsun diye atıyorum mükemmel bir şeyyy oldu
Malzemeler: 2-3 adet kabak, süzme yoğurt, labne, zeytinyağı, sarımsak, limon, karabiber, tuz, nane, kekik
Tarif: kabakların dış kabuğunu soyduktan sonra patates soyacağıyla ince uzun şerit şeklinde Spagetti gibi çekirdek kısmına kadar soyuyoruz. İnce ve uzun olsun dilimleriniz. Tavaya göz kararı zeytinyağı dökün ben bol dökerim çok severim çünkü. Kabakları yaklaşık 10 dk kavur, içine sarımsak rendesi, karabiber, tuz, çok çok az kekik ve nane ekliyoruz. Soteleme bittikten sonra tabağa alın. Kenarda süzme yoğurt ve labneye karıştırıp içine yine göz kararı limon suyu döktüm. Hepsini karıştırıp yanına sos olarak koydum. Kabağı bu yoğurtlu sosa batırarak yiyin. Böyle bir lezzet yokk! Ben kabak sevmem fazla ama yoğurtla efsane bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu değil tadımlık bir tarif. Afiyetler olsunnnn:)!