Kızlar dün doktorumun son çatı muayenesi sonucu sezeryan olmaya karar verdim. Alttan atılacak dikişler, bebeğin sıkışma riski, zor bir doğum hikayesi travması vs beni çok gerdi. İyi ki bu kararı almışım diyorum şimdi. Bebeğim yanımda yatarken yazıyorum buraya. Belden yapılan iğne hiç korktuğum gibi değildi, damar yolu açılırken yapılan iğne daha çok canımı yaktı diyebilirim. Sonda anestezi yapıldıktan sonra takıldı hiçbir şey hissetmedim, çekilirken de hafif bir gıdıklanma hissettim. Ameliyat anında anestezi etkisinde 2 kez karnıma basıldı, odaya çıktıktan sonra yine anestezi tam geçmemişken 2 kez daha bastırıldı. Acı 0.
Ameliyata girerken aşırı gergindim, çok korktum. Doktorum ve tüm ekip her şeyi birebir anlatarak ilerledi, çok sıcak kanlı, bol sohbetli bir doğum hikayem kaldı geriye.
Sütüm hemen geldi çok şükür ama göğüs ucumu bebeğim tam kavrayamadı. Silikon uç kullanmak zorunda kaldım buradaki bebek hemşiresinin de önerisiyle. İleride silikon ucu nasıl bıraktıracağım düşündükçe geriliyorum… var mı bu konuyla ilgili tecrübesi olan? Ayrıca taze ameliyatlı olarak sorularını yanıtlayabilirim. 🥰