Lagertha46 canım, öncelikle vajinismus %100 çözümü olan bir şey. Ben evliliğimin ilk 2 ayı yaşadım ve insan gerçekten çaresiz hissediyor. O kasılmalar istemsiz oluyor evet, herkes kendini rahat bırak diyor ama senin elinde değil gibi hissediyorsun. Ben hiç tedaviye gitmedim çünkü yine kendi kafamda bitirmem gerektiğini biliyordum, öncelikle vücudunu gerçekten iyi tanımaya başlamak gerekiyor. O bölgede acıyacak, yırtılacak, kopacak bir şey yok. Bu hassasiyeti aşmak gerekiyor.
Ben trendyoldan dilatör set almıştım. Boyutları var, her hafta biriyle denedim, bunu denerken eşimden de destek aldım. İlk önce kendi kendime denedim, sonra eşimden yardım aldım. Bu aradaki güveni arttırıyor. Zaten çok özür dileyerek söylüyorum, vajinaya bir şeyin rahatça girebildiğini gördüğünde yavaş yavaş o psikolojiyi aşıyorsun. Yaklaşık 3 hafta o aparatları denedikten sonra eşli denemeye geçtim. Kontrolün sizde olmasını istiyorsanız üstteyken denemeniz en doğrusu. Yine çok afedersiniz açık anlatıyorum ama girişte hafif ıkınır gibi yaparsanız sonrasında rahat ilerliyor, takılma hissi gidiyor