Edanurr011 1752 benimde saframda taş oluştuğu için Mr istediler bnde baya arastırdım bir çok doktora sordum bi sırun olmıcagını söyledier ben yaptırdım. ama çevremizdeki insanlarım çenelerini kapatamıyotuz ne yazıkki herkes herşeyi söyleyip bu halde bizi strese sokabiliyor ne yazık ki
1752 ___mom 2 li test yaptırdım normal detaylı ultrasonda sağlıklı çocuk 26. Haftadan sonra kafası küçük dediler 2 hafta kadar içim çektirmemekten yana eşimde istemiyor bir doktora daha soracağım bakalım
1752 MhysaTheGreat devlet hastanesi sağolsun açıklama yaptığı yokki yüzüme bön bön bakıyor ancak bana bişe yokkende amniyosentez istedi anne karnında tedavi edilecek hastalığı çıkacaksa yaptırayım dedim istemiyorsan imzanı at çık dedi mr a da bişe demedi açıklama yapacak iyi bir doktor buldum bakalım
mavideniz9696 1752 doktor zararlı olsaydı böyle bir şey istemezdi sizden anne karnında bebeğe mr çekiliyor bir sorun yok perinatoloji doktoru istiyor bazen bebeğin beyin gelişmene bakmak için
Tubatgn 1752 Bunu size söyleyen kişi doktor. Farkında mısınız? Doktorunuz öneriyor ise sizce zararlı olma durumu var mı? Ayrıca x ray örneği vermişsiniz. Havaalanında çalışmıyor iseniz avmdeki cihazlardan geçebilirsiniz. Onlar riskli cihazlar, değil.
rosatue 1752 Çok iyi doktorlar var. En iyisi olduğuna inandığınız bir Perinatolog sizi en doğru yönlendirir. Gönlünüz rahat aksiyon alırsınız.
minikbebegim06 Denizz43 yanlışınız var gebelikte kullanılan tek görüntüleme yöntemi mr çünkü ışın vs içermiyor röntgen yasak ama mr cektiriliyor
minikbebegim06 MhysaTheGreat kesinlikle öyle zaten gebelikte kullanılabilen tek görüntüleme yöntemidir radyasyon ışınları icermedigi için mr daki seste bebeğe gitmez onun bile zararı yok
MhysaTheGreat minikbebegim06 ses bebeğe gidiyor bu arada maalesef tecrübe ettim hareketleri sakinleşsin istiyorlar çekebilmek için ama o har har sesler bir yandan baştaki o ses vs çocuk adeta çırpınıyor çıkmak için teknisyen bile gelip sordu takla atacak nerdeyse içeride bebek dedim sakinleşemiyo ki seslerden napsın 🤷♀️
minikbebegim06 1752 yani içinize sinmiyorsa başka doktor görüşü alın ama zararı olacak bir şeyi doktor istemez birde mr in gebelikte çekilmesinin hiçbir zararı yok çünkü radyasyon yok
Mrvsmt2502 1752 mr görüntülemede radyasyon bulunmaz radto frekansı ile görüntü elde edilir. Anneye ya da bebeğe bir zararı olmaz yani…
minikbebegim06 MhysaTheGreat yaa öyleyse bilemiyorum ama mr zararsız olan bir görüntüleme yöntemi gebelikte o yüzden seste ulaşmaz diye düşünmüştüm
MhysaTheGreat minikbebegim06 evet bunun haricinde zararsız bu da bi zarar sayılır mı bilmiyorum da insan üzülüyor bi sadece 😅
Derya146 1752 canım benim de hamilelikte bebeğin kafa tası ile beyninin arasındaki boşluk fazla demişlerdi mr istediler bende korkarak çektirdim ama Allah’a şükür bı sıkıntı olmadı doktor zararlı olsa cektirmez diye düşünüyorum şuan oğlum 5 yaşında gayet sağlıklı şükürler olsun anne karnına bı aparat koyarak çekiyorlar çokda uzun sürmüyor