Narenciyee ikinci sezaryen doğumumu yapacağım, 3 hastaneden fiyat aldım ,ki gerçekten büyük kuruluşlar, üçünde de normal doğum ile sezaryen fiyatı arasında öyle büyük bir fark yok artık.
incii_mom haklısınız sadece tıp merkezlerini kapsıyor sunulan haber. Ancak haftalardır yaşadığımız politik ortamda sürekli gündem değiştirmek amaçlı ortaya atılan “sezaryen” konusu malesef bu yanlış anlaşılmalara fırsat veriyor. Hatta ben tam olarak bu yüzden bu kararın bugün verildiğini düşünüyorum. Aile hekimlerine denetimi sıkılaştırmak konuşulurken, bütün ülke çapında aile hekimleri günlerce grev yaptığında bu konu gündemde bile değildi mesela. Sağlık sisteminin bu kadar ince elendiği süreçte acaba yeni farkedilmiş olabilir mi tıp merkezlerinin yetersiz olduğu? Ki zaten siz de belirtmişsiniz, denetimde yakalanırsa kilit vuruluyordu sadece önümüze gündemi buraya çekmek için sunulan bir haber dolayısıyla.
Siyasete çekmek değil malesef bu konu artık, zaten siyasete alet edilen bizlerin tam ortasında kaldığımız mevzu..
“Zaten avrupada - zaten amerikada” ile başlayan cümlelere ise tahammülüm hiç yok. Buyrun yılda sık sık ziyaret etmek zorunda olduğum dünyanın refah seviyesi ve mutluluk oranı en yüksek Finlandiyaya davet ediyorum bunu söyleyenleri.. Her ülkedeki sezaryen oranından yüksek olan oran açıklanırken her ülkede yüksek olan vakum ıranından düşük bir oranda olduğumuz neden açıklanmıyor mesela?
- Haftaya kadar günde 14 saat çalıştırılmış bir hamile olarak (kimse bana neden şikayet etmedin fln demeye tenezzül etmesin) devlet olarak sen bana doğru düzgün denetleme ortamı yaratmamışsın, vajinal doğum için gerekli olabilecek sağlıklı yaşam imkanını sağlamayan ekonomik politikalar izlemişsin, doktor başına düşen hasta sayısını katlayarak artırmışsın sonra “sezaryen doğum olmamalı ennn güzeli Normal” diyorsun.. yahu neye dayanarak? Avrupanın amerikanın mükemmel sağlık ssitemlerine mi?
Bu posttaki “sen” ifadesi kişisel değildir, siyaset unsuru da değildir, yönetimi kapsayan parti bağımsız bir açıklamadır.