HappyMom Merhaba Canımız Annelerimiz, Gündem nedeniyle herkesin cevabını merak ettiği ‘‘Sezaryen doğum yasağı’’ hakkında sizleri bilgilendirecek bir yazı derledik. Okumak için linke tıklayınız. https://www.mutluanneleriz.com/sezaryen-dogum-yasaklandi-mi/ Sizler bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz?
segah06 HappyMom nasıl yani artık sezeryan doğum olmayacak mı? E ben sezeryan doğum yapamıyorum. Kulağımda piston var ve ıkınma aninda beyin kanamasına sebep oluyor. Nasıl olacak?
bhtrolcay HappyMom Karışmadıkları ne kaldı diye düşünüp bunamı karar verdiler şimdide.. Madem anormal bi doğumdu sezaryen doğum niye şimdi masaya yatıyor gerçekten artık şu ülkenin devamlı bugünde ne gündem olsun demelerinden sıkıldım..Binlerce hamile kadını stresin altına sokuyorlar burda yazık günah..
incii_mom HappyMom kimse yazıyı okumuyor sanırım özel tıp merkezleri diyor özel hastaneler demiyor tıp merkezi sağlık ocağından hallice ayakta tedavi için gidilen yerler. Ben gerçekten insanımızı anlamıyorum okumadan herkes ayrı bir yorum almış başını gitmiş. Keşke ilk önce okuduğumuzu anlamayı öğrensek
Goktug_Alparslan HappyMom Ben ikizlere hamileyim. Nolucak şimdii 🥺 Zaten hamilelik başlı başına stresli bişey niye biz hamileleri böyle üzüyorlar. Bizim doğumumuzdan millete ne? Kendileri hiç doğum yapmadıkları için böyle karar alıyorlar heralde
Momcrn Ülkede o kadar sıkıntı varken bu konuya mı el atmışlar cidden o zaman bedelli askerlikte kalksın herkes askere gitsin kadınlardan çekin elinizi faydalarından çok zararları var kim nasıl doğurursa doğursun kime ne buna kimsenin karışmaya hakkı yok erkekler doğumun ne kadar zor olduğunu bilmediği için bizim adımıza karar almakta kolay oluyor
Ozlem93333 Momcrn benim ilki sezeryandı şimdi 2.cisi sezeryan olamicak mı anlayamadım aydınlatır mısınız biraz🥺🥺
Cicek_bahcesi segah06 şimdi şöyle sizin sıkıntınız var mecbur zorunlu sezeryan ama artık insanlar normal yapabilse bile bazı hastaneler sırf para almak için sezeryan sürüklüyor bunun önüne geçmek için yapılan bir şey yani sürece göre tabi ki sezeryan yapılıcak
busebasaran06 segah06 sezaryen yasaklanmadı, planlı olan keyfi olan sezaryen yasaklandı. eğer bir sağlık sorunu varsa tabii ki yapılabilir. başlığı doğru açsalar anlam karmaşası da ortadan kalkmış olur :) sevgiler 💖
gozde91 Cicek_bahcesi benimde anlamadığım benim ilk doğumum sezeryandı ve saatlerce açılma olmamıştı ben sana normal doğuma zorlanıcam tekrar
GezenTavuk_2 Cicek_bahcesi Daha önce sezaryen doğum yapmış anneler de içinde mi ? Yoksa ilk doğumu olanlar için mi bu?
Meryem_cicek45 bhtrolcay 1: “planlı sezeryan” olmayacak yani bu ne demek oluyor anne normal doğum yapabiliyorken sezeryan olmayı istemesi yasak (ki zaten ilk doğumunu sezeryan yapan bir kadın ikinci doğumunda normal yapabilmek için çok mücadele veriyor) 2 : genellikle özel hastanelerde normal doğum bekleyen anneleri sadece sancı süresi uzadı ve yahutta uzamasın diye doktoru zorla sezeryana alıyor, bu sorunu ve zoru yaşayan o kadar kadın dinledim ki. Yani uzun lafın kısası herşeyi yargılamamak lazım bizim görmediğimiz duymadığımız bir çok şey oluyor bir karar boşuna verilmiyor. Ve ülkemizde sezeryan doğum yapan sayısı gittikçe artıyor, ve şöyle bir yanlış da yapıldı bu durumu erkekler tarafından duymamız yada onların maç sahasında o şekilde duyurmaları hoş olmadı sadece buna katılıyorum.
Sevgikaya1525 Ozlem93333 tabi ki olcak cnm zorunlu durumlarda yapılacak devlet hastanesi gibi düşünün misal önceden özel hastaneler direk sezeryana alablyrdu isteğe bağlı şimdi alamıyorlar Bi sorun olmadığı sürece norml doğum
Momcrn Ozlem93333 yok canım ilk doğumlar öyle olucak benim de 2 sezeryan şimdi 3. Hamileliğim mecbur sezeryan olucam yani dikişlerimizmi patlasın
ikibaloglanannesi Ozlem93333 1 hafta önce devlette ikinci sezeryanı oldum. Sizde sezeryan olacaksınız ikinci de. Yasaklanan şey isteğe bağlı olanmış.
Derya_y Ozlem93333 sezeryan yasaklanmadı, hastane statüsünde olmayan, mesela tıp merkezi olan doğum ünitesi olmayan yerlerde artık planlı sezeryan yapılamayacak, doğan bebeklerin ve annenin riske girmemesi için teçhizatlı hastanelerde sezeryan yapılacak. Hastaneler için geçerli değil yani bu durum rahat olun
Derya_y Arkadaşlar sezeryan yasaklanmadı, hastane statüsünde olmayan, mesela tıp merkezi olan doğum ünitesi olmayan yerlerde artık planlı sezeryan yapılamayacak, doğan bebeklerin ve annenin riske girmemesi için teçhizatlı hastanelerde sezeryan yapılacak
Momcrn incii_mom ben bizzat dün videoda izlediğim şeyler için yorum yapıyorum haberlerdede herkes farklı konuştuğu için insan kime neye inanıcağını şaşırdır. Biz anlıyoruz herşeyi de insanlar anlatmayı bilmiyor her yerde farklı şeyler yazıyor
Kudenova incii_mom iyi de oralarda zaten yapılmıyodu. Neden böyle bi şey gündeme getirildi durup dururken
10gamze Kur milliyet gazetesi resmi olarak yayınlamış tıp merkezlerinde sezeryan olmayacak özel hastaneleri kapsamıyor
incii_mom Kur böyle bir şey yok resmi gazeteyi tek tek okudum sadece tıp merkezleri için siz de tekrar bakın bence
Lillith incii_mom hanımefendi şimdi böyle başlarlar daha sonra özelleri kısıtlarlar daha sonra kürtajı kısıtlarlar var da var. Gözünüzü açın adamlar iyice her şeyimize karışacaklar. Böyle şey mi olur ya bunu kesinlikle normalleştirmemek gerekiyor. Benim vücudum benim kararım kimseyi ilgilendirmez.
incii_mom Lillith tıp merkezleri ayakta tedavi yapılan yerler donanımlı değiller hastayı korumak için yapılan bir uygulama bu ne alakası var diğer konularla lütfen.
Kudenova Lillith katılıyorum o futbol tayfa boşuna pankart açmadı. Sonra erdoğan açıklama yaptı pankartta yanlış olan bi şey yok dedi. Sonra da bu yasak geldi. Tabi mesele gündem değiştirmek de.. ama olan bize oluyo
Papatya_1626 Lillith maalesef burasi Türkiye benim kararim benim düsüncem diye bir sey kalmadi onlarin cani ne yapmak istiyorsa ona göre yasamak zorundayiz iste kurbanlik koyundan farksiz yaptilar bizleri iyice rabbim sonumuzu hayir etsin dayatmalarla yasiyacagiz 😔😔
Lillith incii_mom savunmak için her şeyi yapıyorsunuz gibi geldi bana. Biraz mantıklı düşünen biri zaten yok kadını korumaktır gibi düşüncelerle gelmez kimseye. Herkes 150 k veremiyor kusura bakmayın. Askerliğe herhangi bir laf ediyor muyuz hayır etmiyoruz. Onların da biz kadınlara bir müdahalesi olamaz böyle bir şey kabul edilir değil. Vajinal doğum yapmak istemiyorsa istemiyordur kadın