Ftmnr_35 ben de düzenli ölçüm yaptım ilk şekerim çıktığı zaman açlık kan şekeri 95 üstü, tokluk 1. Saat 140 üstü, tokluk 2. Saat 125 üstü olmaması gerektiğini söyledi. Eğer aşırı yüksek çıkarsa ( 200 üstü) insüline başlarız dedi. Dahiliye doktoruna yönlendirdi. Şükür diyetle koruma altına aldım. Aşırı yüksek değerler görmedim. Gebelik boyunca hep dikkat ettim. Ara ara dahiliye doktoruna ölçümleri tekrar götürdüm. Su an son haftalarda olduğum için her gün ölçüm yapmamı istediler. Çünkü bebek doğduğu zaman bebeğin şekeri düşebilirmiş. Hayatınızdan karbonhidratları (ekmek, makarna, hamurişi, pirinç, patates, bulgur, mısır, çikolata, bal, pekmez vs.) çıkarın. Ekmek olarak tam buğday ekmeği tüketin. Meyvelerin kuru halini değil de taze halini tüketin. Meyve yerken de yanında süt ayran kefir gibi ürünleri tüketebilirsiniz. Aşırı şekerinizi yükseltmiyor böyle tüketince. Ben bu şekilde şekerimi denge altına aldım. Bazen çok küçük birimler yüksek çıkıyor ama o kadar da doktorlar olabilir diyor.