Kızlar meraklısı için biraz detay gidicem baştan uyarayım 🥹🤣 bu hafta yalancı sancılarım çok artmıştı. Hatta çarşamba sabahı öğlene kadar neredeyse düzenli denecek ağrılar çektim ama duşa girip ayaklanınca gitti 🥹 Perşembe günü sabah da aynı şekilde sancı ile uyandım ama daha şiddetli gibi geldi. Yine bi süre düzenli çektim duşa girince hafifler gibi oldu. Saat 2 de randevum vardı, hastaneye giderken yine sancılarım şiddetlendi ve düzenli gibi gelmeye başladı. Hastaneye gittiğimde sancılarım 10-12 dk bir geliyor gibiydi. Açıklığım da 2-3 cm idi. Bir de üstüne bu hafta tansiyon sorunu eklenince doktor yatış verdi. Evim hastaneye çok yakın olduğu için eve gidip yemek yiyip duş almayı sonra hemen gelmeyi teklif ettim. Oyalanmamak kaydı ile doktor kabul etti. Eve geldiğimde saat 4 ü geçiyordu ve sancılarım sıklaşmaya başlamıştı. Yemek yedim,duş aldım. Sancılar 5-6 dk düşmüştü. Biraz tedirgin olmadım değil o ara 🤣 sonra hemen hastaneye gittik. Acilden giriş yapış saatim 19:08. Muayenede açıklık 5 cm İdi. Ama aynı zamanda tansiyonum 15-8 çıktı. Muayene nst vs derken doğumhaneye giriş saatim ise 19:49 idi. Doğumuanede yine aynı şekilde usg ve muayene yapıldı ama çok şiddetli sancılarım vardı. Doktor bebeğin iri olduğu ve hala kanalda olmadığını çok yukarıda olduğunu söyledi. Aha dedim sezeryan yapacaklar beni. Ben sezaryenden daha çok korkuyordum. Doktor muayene ederken alttan aynı zamanda diğer eliyle de üstten karnıma bastırıyordu. Bu kısım beni öldürmedi ama süründürdü. Sanırım en kötü kısmı buydu. Daha sonra odaya alındım. Orda doktor nst bağlattı ve bir daha çıkarmadılar. Bu sırada saat 8,5 falandır. Tabi söylemeden geçemeyeceğim, o kadar kurcalamaya odaya geçene kadar suyum gelmeye başladı. Ve sonra en zor sancılar da beraberinde geldi. Odada 1 saat nstde kaldım ve nefes kontrolüyle sancıları karşılamaya başladım. Asistan doktor geldi bi ara muayene etti 9 cm dedi. O kadar mutlu oldum ki demek ki doğum sancısı buymuş dedim. Ben suni almadım kızlar ve gerçekten çekilmeyecek gibi değil. Çok zor evet ama nefes ve aradaki rahatlama anları ile tölere edilebilirmiş onu gördüm. 21:25 de artık ebeye kakam geliyor diye çocuk gibi bağırıverdim 🤣 Bebek geliyordu 🥹 bir andan odaya 6-7 kişi girdi. Çünkü iri bebekti normal doğacak mı yoksa acil bir durum mu gerekecek belli değildi. Ben ıkınırken hala yorumlar yapılıyordu doğcak doğcak,çıkar ya çok rahat vs gibi kendi aralarında durum değerlendiriyorlardı 😮💨😃 çok şükür 4-5 ıkınmada bebeğim doğdu 🥹🥹 kilosuyla ilgili bahse girildi 🤣 çok da iri sayılmazdı ama 54 cm 3900 kızım dünyaya geldi 😍 bebek büyük olunca plesanta da büyüktü. Onun çıkışı daha zordu bence ve tabiki dikişlerim çok oldu. Yarım saat sürdü ve sonra kanama olduğu için bi 15 dk ikinci bir dikim yapıldı. Ama çok şükür bugün 3. Günümüz ve baya bi toparladık 🥰🥰 kısacaaa suni sancısız normal doğum güzel bir şey diyebiliriz. İlk kızımda suniyi deneyimlemiş ve gerçekten zorlanmıştım. Doğru nefes ile sancıları karşılamak işi baya kolaylaştırıyor. Herkese güzel doğumlar dilerim 🥰🥰🥰