Kızlar bende doğum yaptım bebişim bugün 8 günlük çok şükür 🙏 9 nisanda çatı muayenesi olmuştum doktorum bebeğin kafası biraz iri açılma vs de yok normal doğum zor olabilir yırtık dikiş vs çok olabilir diye söylemişti düşün taşın karar ver dedi bizde eşimle sezeryana karar vermiştik 12 Nisan için günümüzü aldık 9 Nisan gecesi hafif hafif belime ağrılar girmeye başladı bebek baskısından diyedir düşündüm çok önemsemedim sabah klaktım evde işlerimi hallettim hatta pazara bile gittim akşama da nst gidicektim eşim geldi hala ara ara 4-5 saat de bir belime kramplar giriyordu eşime sancım çıkabilir dedim hatta tam hastaneye girdik benden bişey aktığını hissettim hemen tuvalete gittim kahverengi
Sümüksü bir akıntı gelmişti hemşirelere söyledim baktılar çatı muayenesinden kaynaklı olabilir dediler baya korktum gelen nişandı bence daha sonra nst bağlandım sancı yoktu doktorum o gün hastanede değildi doktoruma nst raporunu ilettiler bebeğin hareketleri yavaş serum alsın tekrar girsin demiş serum aldım tekrar nst girdim bu sefer belime giren kramplar sıklaşmaya başladı 10 dkda bir geliyordu ve geldiği an baya kasılıyordum nst de sancı çoktı doktorum yatış verdi alttan açılmama baktılar 1 cm açılmam varmış o geceyi sancı çekerek geçirdim sancı gelmediiinde gerçekten iyiydim ama geldiiinde ise asla duramıyordum sancı 70 leri buluyordu duşa girdim vs ara ara açılmama baktılar gece boyunca hala 1 cmdi ilk gebeliğim olduğu için hemşire sürecin uzun sürebileceğini söyledi sabah oldu doktorum geldi yeterli açıklığın yok seni eve göndericem dedi ben ebe gidemem çok ağrım var dedim eve gitmeyi kabul etmedim ve artık sancı geldiiinde ağlıycak kıvama geldim doktorum seseryan istersen bugün çok yoğun alamam boş ameliyathane de yok dedi yarın planladığımız vakitte yaparız dedi ben bekleyemem dedim o zaman akiam 5 e sıkıştıracam dedi ama asla 5 e kadar bekleyemezdim açılmam da ilerlemiyordu hala 1 cm 1-2 saat geçti artık dayanamıyordum ağlamaya başladım doktoruma haber verdiler acil kalp hastaları için kullanılan ameliyathaneyi açtırmış acil sezeryana alındım o sırada eşimle tektik ailemiz 5 de olucağını bildiiği için yanlarımızda yoktular bir yandan eşim ağlıyor bir yandan ben eşimi kapının arkasında tek bırakmak çok zordur ayrıyetten aşırı da ağrım vardı Spinal anestezi ile 11 Nisan 11:23 de çok şükür sarı kafalı oğluşuma kavuştum bebeği hemen çıkardılar 10 dk giib bir sürede ilk kavuşma anı kucağıma alınca çektiğim bütün sıkıntıları unuttum 1 saat gibi bir sürede ise ben çıktım çıktığımda ailelerimiz de gelmişti 6 saar sonunda yürütmeye geldiler ve desteksiz yürüdüm o bahsedilen ilk yürüyüş zorluğu bende olmadı çok şükür hemşireler bile şaşırdı sondayı ameliyathanede uyuşturdıltan sonra taktılar yürümeden önce de çıkarıldı çok hafif bir sızı oldu bahsedilen o acı olmadı benim hikayem bu şekilde kısaca hayat plan yapmaya gelmiyor ben cumartesi sabah süslü ğüslü makyajlı sezeryana gireceğimi düşünürken nstye diye gidip doğurup eve geldim bebişler nasıl ve ne zaman geleceklerini kendileri seçiyorlar ☺️🥹