minigimleseruven Arzulu marketlerde satilan kefir ve probiyotik yoğurtlar tüketsem ki çok severim sade olanlarını, bi zararı var mıdır sizce ? Veya zarardan ziyade gerçekten faydalı olur mu bebeğim için hamileyimde .
minigimleseruven CheriBlossom bunu ilk defa burada gördüm çoğu kişi önermiş bundan sonra o şekilde yapacağım insallah , teşekkür ederim 🙏
CheriBlossom minigimleseruven rica ederim ben kizima o gunluk pastorize sutlerden yogurt yapiyorum cok guzel oluyor hicbir farki yok😊🙏🏻
Tinkivinkidipsi minigimleseruven kaç haftalıksın bilmiyorum ama 32.haftama geldim hem çiğ sütten kaynatıp mayaladım hem hazır yoğurt yediğim de oldu hiç bir şey olmuyor evde yapacaksan iyice kaynat marketten alacaksan onlar zaten pastörize
Tubaaslnkzl minigimleseruven ben ailemin çiftliği var ordan süt alıyorum devamlı yoğurdumu ordan mayalı yorum sadece süt içeceksem marketten pastörize süt içiyorum ama yoğurdu normal mayalıyorum.. birde eltim tüp bebekle ikizlere hamile kaldı doktoru pastörize tüketmen lazım diye dayatmadı ve eltimde süt olsunda diyerek hep marketten aldı sütlerini şimdi çocukları sağlıklı çok şükür hepimizi parmaklarında oynatıyorlar😄
minigimleseruven CheriBlossom peki pastorize olduğu için kaynatmamıza gerek yok değil mi canım ısıtmak yeterli olur
CheriBlossom minigimleseruven ben yine kaynatir gibi isitiyorum ilimasini bekliyorum canim aliskanliktanmidir nedir bilemem ama isitmakda yeterli olur mu bilemiyorum hic o sekilde denemedim
yagmurkbr Talentedmom selamlar hangi gunluk sutu kullaniyorsunuz acaba ve gunluk sutten yapinca ne kadar surede tuketmek gerekir yogurdu?
Talentedmom yagmurkbr selam hamileyken BİM’den alıyordum dost içim ve sek de kullandım hemen ekşimiyor
ezgi3452 minigimleseruven Süt kaynatıldığı için yani belirli bir sıcaklığa maruz kaldığı için hiç yenmemeli diyemeyiz yoksa zaten direkt hamilelere ev yoğurdu yasak olurdu ama tabiki eksi yönleride vardır muhtemelen. Market yoğurtlarıda birçok koruyucu madde vs içeriyor o yüzden kafalar çok karışık 🤦 Ben annemin yaptığı yogurtlardan da market yoğurtlarıdan da yiyorum açıkçası ✨