8 ay boyunca hamileliğimi takip etti. Muayenelerde ben sormadan neredeyse hiç bilgi vermiyordu. Yakın olsun diye ve alıştım diye devam ettim ama büyük bir hataymış. Ben özellikle söylemedikçe idrar ve kan tahlillerime bile bakmadı.
En son salı günü kontrole gittim, perşembe günü doğum yaptım. Bebeğimin oksiput posterior (ters) pozisyonda olduğunu fark etmemiş. Doğum sancılarım varken beni defalarca eve gönderdi. “Hastaneye gelirim” deyip ebelerle haber yollamaktan başka hiçbir şey yapmadı. Hatta sancı çektiğime bile inanmadı.
Sonradan öğrendim ki bebeğimin pozisyonu nedeniyle aşırı sancı çekmişim ve doğumum çok zor geçmiş. Buna rağmen bana ne doğumun zorlu olabileceğini ne de olası riskleri 8 ay boyunca hiç anlatmadı. Hiç bilmediğim bir hastanede, hiç tanımadığım bir doktorla doğum yapmak zorunda kaldım. Üstelik o doktor sadece 2 dakikalık bir USG muayenesinde durumu hemen fark etti.
Yaşadıklarımdan sonra hakkımı asla helal etmiyorum. Rezil rüsva olmak isteyen Canan’la doğum yapmaya çalışabilir ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.