Duygusumail tarama testleri tanı testleri değil, direkt bebeğinizde bu var demiyor. İleri tetkik öneriyorlar ki yaptirmissiniz zaten. Detaylı ultrasonda da bebeğinizin organlarında birden çok anormallik varsa dedikleri gibi o hastalıktan supheleniyorlar ve detaylı haftasında da ileri tetkik öneriyorlar. Trizomi 13-18 için şunu diyebilirim, benim ikili ve üçlü testlerim güzel gelmisti ama 20. Haftada ki detaylida beyninde tek taraflı koroid pleksus kisti göründü ve ileri tetkik istendi ben yaptırmadım. Sonra perinatolojiye yönlendirdi doktorum 24. Haftada daha detaylı bakılsın diye yine orada da gördü kisti ama tek başına bir şey anlam ifade etmediğini başka organlarda sorun olduğunda yüksek derecede şüphelendiklerini söyledi ve trizomi 13-18 olsa bile bebeklerin ileri haftaları goremediklerini söyledi. İçinizi karartmayin, testler tanı testi değil. Fetal yaptırmakla iyi yapmışsınız içiniz rahat eder. Bence sizin haftanizda erken bir hafta değil çünkü 13 den sonra düşük riski azalıyor diye biliyorum. Siz sadece stres yapmayın bebisiniz etkilenmesin☺️