Selamlar bu postu gördugum gün nateraya kan verecegim gündü. Kafam cok karismisti ama cok son dakikaydı vazgecemedim maalesef. İlk kan 12. haftada alındı. Fetal fraksiyon yetersiz geldi dediler ve 2. defa vermek
zorunda kaldım. 2. test sonucu cikti %78 monozomy x riski cikti. Ama dna fraksiyonu %4.8 ile yapilmis test. Bu test yapmaya yeterli ama guvenilir bir sonuc degilmis. Perinatolog bir profesore gittik. Detayli inceleme yapti ultrasonda bir bulgu goremedi. Ama amniyosentez önerdi. Testin yanlis pozitif ihtimalinin olabilecegini nateranin monosomy x (turner sendromu konusunda) cok yanlis testinin oldugunu soyledi. Cok pismanim Nateraya yaptirdigima. Yurtdisi forumlarinda bircok benimle ayni durumda insan var. Haftaya persembe amniyosentez yaptirip durumu kesinlestirecegiz. Cunku bu stresle 6 ay daha gecirebilecegimi sanmiyorum. Amniyosentezin riskleri var ve benim kilom 103 su anda. Perinatolog 8-9 cm iceri girecegini normalden daha zor olacagini soyledi. İnşallah temiz gelir sonuclarimiz. Bebegimizi saglikla kucagimiza aliriz. Allah kimseye yasatmasin. Amniyosentez temiz cikarsa ki cikacagini perinatolog doktorum da dusunuyor ense kalinligi 12. haftada 1.3 mm ydi. Ultrasonda bir bulgu yok. Nateranın yuzunden bebegimin cinsiyetini bile boyle ogrenmek zorunda kaldim. Test temiz cikarsa dava mi acarim sikayet mi
ederim ne yaparim
bilmiyorum. Ama yurtdisi forumlarinda benim durumumda yuzlerce insan var. Gercekten hamilelik zehir oldu. 35 yas uzeriyseniz BMInız yüksekse bu testi kesinlikle Naterada yaptirmayin, Cunku yuksek Bmida fetal fraksiyon dusuk olmasina ragmen testi yapiyorlar. Halbuki guvenilir sonuclar Yüzde 8-10 arasi fraksiyonla geliyormus. Bunu bile bile bu testi yapıyorlar.