Sonunda bana da nasip oldu buraya doğum hikayemi yazmak 🥹
Tüp bebekle ikizlerime gebe kaldım, o günden beri sadece kucağıma alacağım günü bekliyordum şükür ki kavuştuk sağlıkla, darısı diğer tüm isteyen ve bekleyenlere olsun 💕
Öncelikle 30dan sonra çoğul gebeliğin biraz zorladığını söyleyebilirim 🥹 Acaba kaçıncı haftada gelirler diye düşünüp duruyordum hep. 35.haftada doktorum bebeklerin bekleyeceğini sularının ve durumlarının iyi olduğunu o yüzden 38 gibi alınmasının uygun olacağını belirtmişti. Gel gelelim 38in ilk günlerine sezaryen için tarih verdi doktorum 🥹
Önceki gecesinde heyecandan uyku tutmadı ve sabah 6.45te hastane yollarına düştük, doktorum 7de hastanede olmam gerektiğini söylemişti . Odaya girdim hazırlandım damar yolu açıldı ve 9a doğru asansörde ameliyathaneye indiğimi hatırlıyorum. O sedyede uzanırken ailemdeki herkesi tek tek izledim asla unutamayacağım anlar arasında bu da var, herkesin heyecanla bekleyişi, gözleri doluşu ve asansörün kapısının kapanışıyla benim hemşirelerle ve karnımda bebeklerimle baş başa kalışım 🥹
Ameliyathaneye girdiğimde herkes çok güler yüzlüydü bir hemşire sıkıca elimden tuttu ameliyat öncesinde ve anında benimle birlikte olacağını özellikle belirtti. Spinal yapılacağı zaman kambur durup başımı aşağı eğmemi ve hareket etmememi söylediler o hemşire de elimi sıkabilirsin dedi ve öylece bekledim, ilki tutmadı ama zaten hissetmemiştim anestezi uzmanı tekrar deneyeceğini yine aynı pozisyonda kalmam gerektiğini söyledi. Dediğini yaptım ve birden ayaklarım ısınmaya başladı 5-6dk içinde tamamen uyuşmuştum. Uyuşmadığımı düşünerek durun başlamayın ben ayaklarımı hareket ettirebiliyorum dedim ancak ettiremiyormuşum bi güldüler dene diye denedim ama olmadı🫢😂 oh çektim ve başladılar😅 tam hatırlamıyorum ama kısa bir süre sonra ilk kızımı çıkardılar doktorum ilk kızınız geldi bakın diyip bana gösterdi o an dünya durdu diyebilirim kolay kolay ağlamayan sert mizacım vardır ama istemsiz hüngür hüngür ağlamaya başladım 🥹 Doktorum biraz bekledi kordonu kesmeden geç klempleme yaptı benim de istediğim gibi ve sonra yanımda ölçülerini aldılar ben onu izlerken doktorum oğlumu da çıkardı tekrar bir ağlama atağı daha geldi bana 🥹 ne mide bulantım kaldı ne korkum o anlarda. İkisini de yan yana koyup ölçümleri kontrolleri yaptılar doktor benimle ilgilenirken ben de onları izliyordum. Biraz göğüs daralması ve mide bulantısı oldu ama söyleyince ilaçla geçirdiler hemen. Çocuklar çıktıktan sonra hafif uykulu olduğumu hatırlıyorum sadece sarhoş gibiydim sakinleştirici mi verdiler ne yaptılar bilmiyorum 😅 Ameliyathaneden çıktık asansöre bindik ve açılınca eşim ve tüm ailemiz orada bekliyordu tekrar. Bebeklerimi ben çıktıktan sonra getirdiler yanımıza. Geriye mis kokularıyla biz kaldık 🥹🤍 Doğum sonrası elbette kolay diyemem ama ben ameliyatın olduğu günün gecesinde ayağa kalkıp tek başıma yürüyordum ağrı kesicilerin etkisi çoktur tabi ama inanın zor değil. İlk yürüyüş zor dediler ayağa kalktım ve kulağımda uğultu hissettim ben düşüyorum galiba dedim beni tutanlara hemen oturttular ağrı sızı yoktu sadece baş dönmem oldu. O da erken kalkmak isteyişimden kaynaklıymış beni hemşireler uyarmıştı henüz erken diye ama dinlemedim😂 sonraki kalkışımda yine beni tuttular ve yürüdüm regl sancısından daha az bir ağrıyla diyebilirim.
Korkmayın güzel anne adayları müthiş anlar yaşıyorsunuz o ameliyathanenin soğuğu tek bir sesle içinizi sımsıcacık yapıyor. Biraz uzun oldu ama burayı okuyorsan her şeyin çok güzel olacağını bil güzel anne 🤍