RukiyeOzdmr öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım, bak ben sana kendi durumumu anlatayım; 17 yaşından beri pko hastasıyım yıllarca doğum kontrol hapları kullandım, tiroitim yüksek insülin direncim tavan... 100 kiloyum 100! Evlendim geldim başka bi şehire işsizim mutsuzluktan ölecem bi tane arkadaşım yok geldiğim şehirde. Kaynanamla kızkardeşi dışında görüştüğüm kimse yok, psikolojik olarak ta yerlerdeyim yani... 4 ay kadar önce bel fıtığı teşhisi kondu. Doktor dedi ki zayıfla, tamam dedim yazıldım bi salona, herşeyi boşverdim kendimle ilgilendim. Ama tabi tiroit insülin direnci... 2 ayda millet 10-12kilo verdi ben sadece 2kilo 700 gram verebildim. Sonra Tiroit kontrolüne gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Mümkün değil dedim kendi kendime. Çünkü bütün ay sadece 1 kez ilişkiye girmiştik.Dahiliyeden çıktım kadın doğuma gittim. Dedim böyle böyle, doktor da bi tahlil daha yaptı kesin dedi hamilesin. Nasıl olur diye anlattım durumu, kaç gün spor yapıyosun dedi. Haftada 4 gün 1 saat dedi . O işte hormonları düzenliyormuş meğer. Sana tavsiyem doktorları filan kafana takma. Bana en az 25 kilo vermezsen tüp bebek bile olmaz diyen bi doktora gitmiştim önceden. Hep aynı lafları ediyorlar. Sen kafanı boşalt. Olmuyo diye umutsuzluğa kapılma. Çok aşırı diyete gerek yok ama ekmeği pilavı azalt, bi de düzenli 1 saatlik sporlar yap. Öyle kendini paralamana da gerek yok, yürüyüş bisiklet öyle şeyler. Terle yeter. Allah yardımcın olsun. Unutma senin planlarından çok daha güzelini Allah sana yazar. ☺️