Cimcime32 Merhaba 9 haftalık hamileyim her beslenme programında yumurta var ama maalesef midem yumurtayı almıyor kokusu midemi bulandırıyor tadıda aynı şekilde o yüzden tüketemiyorum, yumurta tüketmeden sağlıklı bir hamilelik geçiren var mı acaba?
Aselyusra Cimcime32 ben ilk hamileliğimde 4 ay yumurta yiyemedim. Doktoruma hatta bir kaç doktora daha sordum hepsi aynı şeyi söyledi: kendini zorlama bir gün kendiliğinden canın yeniden yumurta yemek isteyeşsye kadar yeme. Hiç bir yiyecek hayati öneme sahip değil. Tiksinirsen ileriki aylarda da yiyemezsin. Benim 4 ayda geçti şükür yemeye başladım sonra. Bu hamileliğimde sorun olmadı ama baştan beri yedim. Ama bunda da başka şeylerden tiksindim onları üstelemiyorum
Maiyaig Cimcime32 hamilelikte yumurta protein kaynağı olduğu için tavsiye ediliyor bende hergün yiyemesem de gün aşırı yemeye çalışıyorum bazen haşlıyorum baharatlıyorum ezip iyice hiç hissedilmiyor. Yada yağda bol peynirli de yapabilirsiniz oda hafif oluyor yunurta tadı açısından. Onları da yapamam derseniz protein açısından zengin bir besin koyun yerine onu şuan bilemedim 😅 akşam yemeklerinizde eti bol tüketip her gün yoğurt kefir vs tüketebilirsiniz
Oznurcivan Cimcime32 Ben 14 haftalık oldum 4 haftalıkken öğrendim bebeğimi o gün bu gündür ağzıma yumurta sürmedim yiyemiyorum midem almiyo çokta kasmayın yoğurt, kefir, peynir, et, tavuk, muz, kuruyemiş özellikle ceviz yiyebilirsiniz
Cnhavva Cimcime32 ben oyleyim ilk trimesterde hele hic yiyemedim diyebilirim suan da 36. Haftadayim sadece yagda yiyebiliyorum haslama midemi kaldiriyo hepsinin vitamini faydasi ayridir tabi ama sukur bebegim saglikli suan kilosu iyi o konuda basta stres yapsam da sonradan beslenme konusunda elimden geleni yapip cok da kasmadim rahatim suan
Cimcime32 Bende zorlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama insan kendini de sorumlu hissediyor bebeğime birşey olur mu diye
Cimcime32 Böyle hamilelerin olduğunu bilmek içimi rahatlattı insan hep kendini suçlu hissediyor çok önerilen birşeyi yapamayınca