ilaydaelcinn_1 Merhaba, 1 hafta oldu doğum yapalı. Bebeğim akşamdan bu yana burnunu çekiyor gibi. Belli yani burnu dolu, akıntısı da yeni yeni inmeye başladı. Sarı yeşil gibi birşey. Üşütmüş mü oluyor, bu kadar erken, daha minicikken. 🥹 bilemedim ne yapacağımı..
Bebekmert ilaydaelcinn_1 doğum anında üşümüş olabilir yada anne karnındaki sıvı kaçmış olabilir temizleyip takip edin devam ederse hastaneye götürün çok geçmiş olsun
Haticez ilaydaelcinn_1 sizin yorumlarınızı görüyordum ara ara. Bebeğinizin hayırlı sağlıklı uzun ömrü olsun insallah. Soruya vereceğim cevaplar verilmiş zaten. Ben ismini ne koydugunuzu çok merak ettim 😍
Baranbebek ilaydaelcinn_1 serum fizyolojik ile yıkayın ve burun aspiratörüyle mutlaka çekin 4 aya kadar sadece burun solunumu yapıyor bebekler. Bir de burnu tikanikken ememez beslenemez.
minikbebegim06 ilaydaelcinn_1 serum fizyolojikle burnunu açmanız lazım bebeklerde yalnızca burun solunumu olduğu için onu zorlar yine geçmezse hastaneye gidin lütfen
ilaydaelcinn_1 minikbebegim06 ay teşekkür ederim sağolun, var mı başka yapabileceğim birşey. Çok da dikkat ediyordum 🥹
SevvaallEr ilaydaelcinn_1 Temızledıkten sonra aspıratorle cek muakakk bas ucuna sogan karanfil yap yattıgı odayı havalandır bol bol bıraz dık yatırmaya calıs devamlı canım
minikbebegim06 ilaydaelcinn_1 2 cc bir buruna 2 cc diğer buruna dış kanata gelecek şekilde orta basınçla sıkın serumu enjektörle yan yatar şekilde sonra sırtına pat pat yapın zaten akacak kalanı da hapşırıp atacak aspiratör denmiş ama o burun damarında çatlama yapabiliyor biz doğduğundan beri serumla enjektörle açıyoruz yalnızca bide nebülizatör varsa onun içine de serum koyun burnuna tutun o da açar odasına soğan falan koymayın hava nemlendirici varsa onu açın yeterli gelir eğer devam ederse doktora gidersiniz
ilaydaelcinn_1 Bebekmert anne karnındaki sıvı kaçması dediğiniz olabilir mi bilmiyorum ama doğdu doğalı sürekli hapşırıyordu, abartısız söylüyorum 6-7 kez üst üste hemde her seferinde.
ilaydaelcinn_1 Haticez teşekkür ederim Allah razı olsun. 🥹❤️ inanın henüz ismi yok, kimliği yok. Şimdi bile isim bakıyorduk. Bir ablamız var 3 yaşında. Adı Asrın. İlla Derin olsun diyor. Bir ara seçenekler arasında duydu bizden, o gün bugündür vazgeçmedi başka birşey söyleyince hayır deyip itiraz ediyor. 😂
ilaydaelcinn_1 Baranbebek aldım eczaneden, yaptım dediğiniz gibi. İnşallah çabuk toparlarız, teşekkür ederim. 🙏🏻
SevvaallEr minikbebegim06 Doğrudur , ben yaptığım uygulamayı soyledim kişinin kendi yapıcagı bırsey cok sıddetlı bır cekıp yapmıcak zaten ondekı mukusu alıcak kadar
Bebekmert ilaydaelcinn_1 hapsurmasi normal hıçkırık gibi oda her bebekte oluyor benimkinde de var. Sıvı kaçması da aklıma benimkinin kulağına kaçmış işitme testinden gecememisti doktor anne sıvısı var kulağında dediği için burnunda da olabilir diye düşündüm