G12s_18 almanyada özel kavramı malesefki yok canım. Buraya ilk geldiğimde 24 haftalık hamileydim oğluma . 28 haftada 20 km uzaklıkta özel doktor buldum tamamen özel aynı türkiyedeki gibi herşeyine para ödedim. Ama bu doktor özel olmasına rağmen doğumu yapamam hastanede nöbetci kimse o yaptıracak dedi ve normal oldu oğlum. Ikıncı kızım oldu oraya gıtmem cok zordu zar zor kac doktor aradık hamıleyım dedıkce doluyuz dedıler neyse bırı aldı sor memnun muydum asla! Yani ultrasonu değerleri söylediği kilo hatta teorık bilgisi bile beni tatmin etmedi ve ben hep soruyordum benımle kafa buldu en son kılo konusunda bıle kızımın 2800 dedı olamaz dedim hastaneye zorunlu sezeryan istedim zorla rapor yazdı kadın yoksa mumkun değil sezeryan olamazsınız . Böyle bir secenek sunulmuyor😬 neyse bana yazdı bu raporu dedı hastane bu bebek 3250 dedım hayır değil sen 4 ustu dogurmussun bu cocuk 4 kılo bıle ypk dogurursun dedıler onlar dedıkce ben agladım kem küm zorla sezeryan oldum sonuc 38.6 da 3805 kızım dogdu. Kadın doktorum yanı buradakı almanlar o kadar kıt ki ultrasonu bıle 9 ayda 3 kez oluyor genelde alttan oluyorlar kontrollerını soru felan sormuyorlar kadın benle basa cıkamadı dedı sana kagıt vercem korkma ama herşey ıyı yoksa ucretlı hasta olursun perınatologa gonderdı hastanenın🤣 anladı başa cıkamayacak benle. Benım ılk oğlumdan once bır kalp durması kaybım olmuştu . Oda bende kaldı korku olarak almanyaya gelene kadar her hafta ıkı farklı doktora gıdıyordum bır ultrason albumu yapacak kadar ultrason resmı var oğlumun😬 ama kızımda malesef beklemek zorunda kaldım. Gelelim şimdiki bebişe eski evımden 100 km uzaga tasındım yani bana yeni doktor gerek bakalım hangi gönüllü doktor beni kabul edecek 🤭