[silindi] Biz kura sistemine girdik, 3-4 sene kadar da para ödedik. Önce hızlı çıkmasını istiyorsanız aylık ödemeyi arttırın dediler. 2019 yılında Aylık 1.000₺ gibi bir rakam öderken 2020 yılında 6.000₺ ödemeye başladık. (ev kiram 1300₺’di ve havuzlu bir site de oturuyorduk. 6.000₺ nasıl bir büyük bir rakamdı siz düşünün) 3 sene ödedik, dediler ki Kasım ayına kadar kurada çıkmazsanız Aralıkta teslim olacak. Ne hikmetse Ekim ayında kura da çıktık, bu seferde dediler ki; teslimat 6 ay sonra olacak. Zaten beklemişim ¾ sene.. kura da çıkmasam teslimdi. 6 ay sonra borcumuz bitiyordu zaten fuzuleve 😂 yani şöyle oldu biz salağız para biriktiremiyoruz buyrun siz benim yerime benim paramı biriktirin kullanın bunun için de size ekstra katılım bedeli de ödeyeyim.. ( 2019’da katılım bedeli 20.000₺’di) Şube müdürü bölge müdürünü arayıp mağduruyetimizi anlattı, ama kimsenin umrunda olmadı. İsterse katılım bedelini yakıp çıkabilir dedi. Ve biz o paraları öderken oturduğum sitede evler 300.000.₺/ 400.000₺’di. Ama biz bu sistemden çıkarken evin fiyatı 2-3 milyondu. Kısaca yazıldığınız paraya ev alacak ekonomimiz yok.. kaldı ki senelerce çıkmıyor paranız eriyor gidiyor. Katılım bedelini yakıp, biriken TL cinsi paramızı alıp çıktım. Biriken para zaten TL nin karşısında eriyip bitmişti. Onlara verene kadar kredi çekip ev alsam borçu biter, altın alsam param değer kaybetmez kârlanırdı. Açıkçası o sayfa sayfa sözleşmelerde okumadığımız çok detay var.okusakta çalışanların ya şöyle yaparız böyle yaparız vaadleri var. Hepsi yalan
[silindi]