Budak41 Bugün detaylı ultrasona girdim herşey normal dedi ta ki ense kalınlığını ölçene kadar bugün 22+4 üz ense kalınlığı 6.9 çıktı 6 ve üzeri olursa down sendromu olabilir dedi amniyosentez önerdi bende kabul ettim yarın yaptıracağım ama yinede merak ettim bu kadar yüksek ense kalınlığı çıkan ama sağlıklı doğum yapan var mı acaba
Yenibirannee Budak41 benim ablam benzer durum yaşadı detaylıda değildi ama normal ultrason da ense kalınlığı sınır üstünde çıktı çok telaş yapmıştı baska doktor görüşü aldı ve normal olduğu söylendi şimdi yiğenim 5 yaşında bir sorunu yok
sherife45 Budak41 İnşallah güzel sonuç alırsınız amniyosentez bende yaptırdım korkma işin ehli uzmanlar tarafından yapılınca tehlike olmuyor 5 dk sürmüyor hazırlanma işlem çok kısa bir süre en azında sonraki haftalar rahat edersin acaba olmaz kafanda çünkü amniyosentez kesin tanı
mavideniz9696 Budak41 korkma doktorun kendine güveniyorsa yaptır bir şey olmaz hiç strese girme amniyosentez için. Hadi inşallah sorunsuz sıkıntısız çıkar sonuçlar. Allah cocuklarimiza sağlık sıhhat versin🙏🏼🌸
Gamze-yagmur123 Budak41 benim kızımada doktor öyle demişti ense kalınlığından dolayı down sendromlu olabilir diye. Başka bi doktora daha gittim. O doktorda down sendromlu olan bebeğin burun kemiği gelişmez dedi. Fındık gibi burnu var dedi. Şuan 3 yaşında ve sağlıklı çok şükür
Skkkkppp Başka bir doktordan görüş alın , ultrasondan ultrasona fark ediyor ayrıca fetal dna daha mantıklı değil mi , risk almaya gerek yok bence maddi durumunuz yeterli ise tabi
Budak41 Skkkkppp hemen yarına amniyosentez için randevu verdiler başka doktor aklıma gelmedi açıkçası. Fetal dna da da sonuç yüksek çıksa bile amniyosentez daha doğru dedi fetal DNA a %90 a kadar doğruluk dedi amniyosentez de %99 oranla dedi bilemedim gerçekten kafam çok karıştı