47Umudum47 merhaba umut ışığı başlığını görünce geldim 🌸 Ben yıllardır pco hastasıyım evlenmeden önce de evlendikten sonra da asla adetlerim düzenli olmadı. Evlendikten sonra 2 sene denemediğim yol kalmadı hem ilaç olarak hem aktardan almalı olarak her şeyi denedim. Kilo problemim insülin direncim de vardı. Yumurtlama için klomen kullandım kist yaptı, femara kullandım femara kullandığımda 3 ay düzenli adet oldum ve gebelik yaşadım ancak düşük oldu. Düşükten sonra 1 ay korundum kendimi toparlamak için. 3. Ayında da hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim. Kızımı dünyaya getirdim ancak doğum sonrası yine adetim düzensizdi üstelik çok kilo aldım. Bu süreçte yine pcoya çözüm bulamadım. Son çare kilo verdim 🥹 30-35 kg verdim yaklaşık ilk 10 kilosunu verdiğimde bile adetlerim hemen düzene girdi. Beslenme şeklimi, yaşam tarzımı değiştirdim. Kafa rahatlığı da çok önemli psikolojik destek de aldım. Ekim ayında tekrar çocuk istedik korunmayı bıraktık ve o ay hamile olduğumu öğrendim. Pco gebeliğe engel değil ancak zorlaştırıyor yumurtlama sağlıklı olmadığı için ya gebelik oluşmuyor ya da yumurta sağlıksız olduğu için düşük yaşanabiliyor. O sebeple en güzel yöntem kafayı rahatlatabilmek, sağlıklı beslenmek, kilo verilebiliyorsa kilo vermek ve doktorun yönlendirmelerine uymak 🙏🏼 inşallah her şey gönlünüzce olur