Mommy3babys Şuan 28+1 haftaligiz geçen hafta kontrole gittiğimiz de gelişimi 1 hafta geride dedi doktorum 970 Gr 1 kilogram aralığında dedi kilosu moralim bozuldu bebeğime nasıl kilo aldirabilirim haftasını yakalayabilirim yediğiniz faydasını gördüğünüz yiyecekler nelerdi
Mrvsmt2502 Mommy3babys hergün meyve kuruyemiş kesinlikle yemelisin. 1 yumurta ile kahvaltı et yanında diğer kahvaltılıklarda tabi ama yumurta yemeye çalış. Gün içinde öğün atlama acıkmasanda mesela salata yap yeşillik yıka ye. Akşamlar besleyici protein ağırlı bi akşam yemeği ye. Gün içind ekefir ve maden suyu iç
AnayimBenAna_ Mommy3babys kefir tüket, yağdan zengin çiğ kuru yemişler tüket. Badem, ceviz, kaju, fındık gibi. Maden suyu iç. Yulaf tüket ve protein ağırlıklı beslen. Kırmızı et yemeyi ihmal etmemeye çalış.
Nlykpnk Mommy3babys kilosu haftasına göre normal değil mi zaten 900- 1000 kilo aralığında olması gerekiyor
Minnakpopus Mommy3babys perinatoloji doktorum 3-4 gün önceki detaylımda kendisi liste vermeden önce ne yiyip ne içtiğimi sordu harfiyen söyledim aynı sistem devam dedi sizede yazayım. Sabahları mutlaka 2 haşlama yumurtam kaşar peynirim ve cevizim var. Haftanın 3-4 günüde kahvaltıma yarım avokado ekliyorum. Ara öğünümde kefir muz/kivi/armut bunlardan birisi ve çiğ kuruyemiş(badem fındık)akşamlarıda haftada 3-4 kırmızı et tüketmeye çalışıyorum imkanlar dahilinde. Hergün mutlaka 1 sade soda içiyorum.asitli başka hiçbirşey tüketmiyorum yada yenilmemesi gereken hiçbir besini tüketmiyorum. Bu sistemi ilk oğlumdada uyguladım 37.haftamda 4100 gramla kucağıma almıştım. Ama en en en önemlisi kilodan önce sağlıklı olması ve bir bebeğin foss kilo almaması
Mommy3babys Mrvsmt2502 Meyve neredeyse hiç tüketmiyordum taki doktorum gelişimi geride diyince 1 haftadır meyveye ağırlık verdim kuruyemiş olarak ceviz ve badem içi yiyorum umarım faydası olur bu hafta kontrole gideceğim faydası olmuş mu diye
Mommy3babys AnayimBenAna_ Badem ve ceviz yiyorum 1 haftadır kuruyemiş çok kilo aldırıyor diye duydum kefir ve maden suyunu duymamıştım
Mrvsmt2502 Mommy3babys meyve iyi kilo aldırıyor ben her gün yerim neredeyse alışkanlık bebeğim 3 hafta önden gidiyor bana da doktor yeme artık dedi
Mommy3babys Nlykpnk Bana 1 hafta geride dedi 26 haftalık görünüyor dedi 970 gram 1 kilogram aralığında dedi diğer hamileliklerimde böyle birşey hiç gelmedi başıma hep gelişimi normal giderdi
Mommy3babys Minnakpopus Bende 2 haşlanmış yumurta tüketmeye başladım ama avakado hiç tüketmiyorum onu da alıp deneyeceğim umarım faydası olur
Kecakurda Bende tam 26 haftalık iken gittim 901 gr 30 dedi boyuna takıldım kısa gibi doktor iyi dedi ama ortalama 26 haftalık iken 33 36 cm arası gösteriyor sizce nasıl normal mi
Mommy3babys Kecakurda Doktorlar biraz daha iri istiyorlar sanırım Google da kilosu boyu normal görünüyor ama tabi doktorlar daha iyi bilirler boy gelişimi için ceviz ye cevizin çok faydasını olduğunu duydum
Minnakpopus Mommy3babys avokadoyu üzerine az bi bal gezdirerek cevizle tüketin isterseniz aynı tadı cennet hurmasını andırıyor hem bebişede faydalı. Şifa olsun inşallah
Mommy3babys Mrvsmt2502 Meyvenin bu kadar çok faydasını olduğunu bilseydim en başta yerdim sağlık olsun önemli olan bundan sonrası
panikprenses Mommy3babys her gun sabah aksam 1 bardak sut iciyorum gunde bi kase yogurt ceviz mutlaka 3-5 tane yiyorum muz her gun bir tane tuketiyorum kahvaltida isaret parmagi kadar kaşar peyniri dilimi ayni sekilde beyaz peynir ve 1 tane yumurta yiyorum
Mommy3babys panikprenses Ben 2 haşlanmış yumurta yoğurt ceviz badem yemeye başladım önceden bunlar yoktu ekmeğe çok ağırlık veriyordum önceden onu da tam buğday ekmeğine çevirdim beyaz ekmek tüketmiyorum artık
Mrvsmt2502 Mommy3babys son haftalarda daha çok kilo alınıyor ki önemli olan kilo değil bebeğin sağlıklı olması stres yapmayın 🌸
panikprenses Mommy3babys canim ekmegin faydasi yok ya sana kilo aldiriyor sadece kuruyemis yogurt iyidir insallah toparlar 🧡
Mommy3babys Minnakpopus Avakadonun tadını biliyorum ben sade olarak ta tüketebiliyorum ama hamilelik boyunca ağzıma sürmedim sürekli bulantı istifra olduğu için ama dediğiniz şekilde de deneyeceğim
Mommy3babys Mrvsmt2502 Tabi ki sağlıklı olması daha önemli normalde gelişimi 1 hafta önden giderdi bu en son kontrolde geride diyince insanın ister istemez morali bozuluyor